geld-lenen-2

Een bedrijf oprichten begint natuurlijk met een idee. Ga je een product of een dienst verkopen? En zo ja, hoe ziet je businessplan er dan uit? Om succesvol een bedrijf op te richten, moet je een duidelijk vooropgezet plan hebben. Dit versnelt aanzienlijk hoe snel je de benodigde stappen doorloopt. Bovendien geeft het je uiteindelijke slagingskans ook een significante boost. Als het initiële plan er is, weet je zelf ook beter met welke dingen je te maken gaat krijgen. 

Stap 2

Wanneer je deze zaken dus op een rijtje hebt, is het tijd voor de volgende stap. Je gaat dan een poging doen om daadwerkelijk het bedrijf vorm te geven. Voor de meeste startende bedrijven levert dit meteen een grote uitdaging op; Voldoende financiële middelen zien te vergaren. Er zijn uiteraard verschillende opties waar je als startende ondernemer een beroep op kan doen. De meest voorkomende manieren waarop startende bedrijven aan hun startkapitaal komen, is:

  • Persoonlijke investering: Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van spaargeld of winst dat bij de verkoop van een ander bedrijf is vergaard.
  • Crowdfunding: Een relatief nieuw concept waarbij een groot aantal investeerders door middel van kleine bedragen in een idee voor een nieuw product of nieuwe dienst investeert. 
  • Zakelijke lening: Zakelijk geld lenen is misschien wel de meest populaire optie om de initiële financiën van een nieuw bedrijf rond te krijgen. Zo heb je toegang tot relatief hoge bedragen, zonder aan allerlei lastige voorwaarden vast te zitten. 

Alle drie de opties zijn legitiem en worden door veel ondernemers dan ook gezien als de drie hoofd mogelijkheden die je hebt. Uiteraard ligt persoonlijk kapitaal het meest voor de hand, maar lang niet iedereen heeft dit achter de hand.

Crowdfunding?

Crowdfunding is zeker de laatste jaren bijzonder populair geworden. Echter is dit vaak meer geschikt voor hele innovatieve en interessante projecten. Lang niet elk nieuw bedrijf gaat daarmee de financiering rondkrijgen. In dat geval is zakelijk geld lenen al met al toch de meest toepasselijke vorm om je eigen financiering rond te krijgen en een bedrijf op te richten.  

Door admin