hpl-platen

Omdat je regelmatig allerlei soorten materialen moet vervoeren, heb je besloten om te investeren in een degelijke bestelbus. Je wilt de steeds verder oplopende kosten voor de tijdelijke huur van bestelwagens in de toekomst uit de weg gaan en het aanschaffen van je eigen bus lijkt je daarom de meest praktische oplossing. En op de momenten dat je zelf geen gebruik maakt van de bestelbus, bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om deze te verhuren, zodat je optimaal profijt kunt halen uit je investering. 

Je nieuwe bestelbus wordt gelijk van de fabriek geleverd en de opslagruimte voldoet aan je verwachtingen. Het enige waar je tegenaan loopt, is dat de vloer van je bestelwagen niet geprepareerd is. Het metalen frame van de bestelbus is ook gelijk je vloer en je voorziet hiermee problemen als je straks gebruik gaat maken van je nieuwe aanschaf. Omdat je geregeld grote verpakkingen, gereedschap en ander materiaal moet vervoeren, ben je aan het kijken naar de mogelijkheden om een degelijke vloer in de bestelbus te laten installeren. 

Een degelijke bekisting in je nieuwe bestelbus verlengt de levensduur

Het is daarbij belangrijk dat deze bijzonder stevig is, aangezien je vaak zwaardere spullen zoals gereedschap van A naar B moet brengen. Je wilt immers voorkomen dat je bestelbus beschadigd raakt. Ook zal het geregeld voorkomen dat je grondstoffen zult transporteren en het kan daarbij voorkomen dat er ook vochtige materialen tussen zitten. Zonder de aanleg van een vloer in de bestelbus zal deze op lange termijn waarschijnlijk nare effecten zoals roest ondervinden, waardoor de levensduur van je nieuwe bus aanzienlijk minder wordt.

Bij het onderzoeken naar welk type materiaal het beste geschikt is om een bodem in je bus  te laten leggen, kom je terecht bij betonplex. Dit is een type multiplex waar een gladde of antislip epoxy afwerklaag op is aangebracht. Hierdoor krijgt de multiplex plaat een harde en waterdichte afwerking, waardoor deze uitermate geschikt is voor toepassingen zoals bekistingen voor bedrijfswagens, aanhangwagens of bijvoorbeeld dierenverblijven. 

Betonplex platen zijn een van de meest gebruikte opties voor bekisting

Na het installeren van de betonplex platen dienen de randen voorzien te worden van een randsealer, zodat de plaat vochtdicht blijft. Het is verstandig om eventuele schroefgaten of gezaagde randen ook van een randsealer te voorzien, om te voorkomen dat mogelijk vocht door de schroefgaten of via de zijkanten in de plank kan trekken, waardoor de levensduur van de betonplex platen aanzienlijk wordt beperkt. 

Betonplex is leverbaar in verschillende soorten. Net als bij multiplex het geval is, zijn betonplex platen leverbaar in uitvoeringen gemaakt van populier, berken of meranti. 

Betonplex platen van populierenhout is de goedkoopste variant van betonplex. Deze is uitermate geschikte voor het maken van bedrijfswageninrichting. Betonplex platen gemaakt van berken zijn kwalitatief iets beter en hebben een betere weerstand tegen vochtige omstandigheden. Als je denkt dat je regelmatig nat en vochtig materiaal zult gaan transporteren, is dat daarom misschien wel de beste keuze voor het meest geschikte materiaal. 

Door admin