overhemd kiezen

Het is misschien wel het belangrijkste kledingstuk in de garderobe van de man: het overhemd! Een goed overhemd complimenteert je gehele look en uitstraling. Maar dan is het natuurlijk wel zaak om het perfecte overhemd te vinden. Waar kun je allemaal rekening mee houden in de zoektocht? Lees gauw verder voor slimme tips.

Type overhemd: van casual tot chic

Aangezien het overhemd zo’n belangrijk onderdeel vormt van herenkleding, is het kledingstuk er ook in veel soorten en maten te vinden. Dat is mooi meegenomen! Zo kun je namelijk op zoek gaan naar het ideale overhemd. Let allereerst op het type overhemd. Het meest gedragen design is het chique overhemd: het nauwsluitende overhemd van een dunne stof, in een luxe uitstraling. Perfect om te dragen met een stropdas en een jasje – naar een belangrijke afspraak of een feest bijvoorbeeld. Maar ook steeds meer mannen kiezen voor het dragen van een casual overhemd. Denk aan een overhemd met een print, om meer op te vallen. Ook het zogenoemde overshirt groeit in populariteit. Dit is een overhemd om op een T-shirt te dragen, waarbij je de knopen los kunt laten. Het is weer eens iets anders!

Kleur van het overhemd

Denk na over de ideale kleur van het overhemd. Je kunt altijd gaan voor een basic kleur: zwart, blauw, groen, grijs of wit bijvoorbeeld. Zo zie je maar: dit zijn eigenlijk al behoorlijk wat keuzes. Wil je toch eens iets unieks? Ga dan voor een opvallendere kleur, zoals rood, paars of roze. Het kan allemaal tegenwoordig! Ook een overhemd met een print is een geliefde keuze. Van stippen tot strepen – ga op zoek naar een print die je goed staat.

Stof van het overhemd

De materiaalsoort van het overhemd is veelzeggend! Als je hier weer voor de veelgebruikte keuze wilt gaan, draag je een overhemd van katoen. Daar zijn de meeste overhemden in te vinden. Een uniekere look kies je met bijvoorbeeld linnen, denim of wol. Dat springt er simpelweg net wat meer uit! Het is dus maar net voor welke look je wilt gaan. En wissel dit tevens af tussen de seizoenen. Zo is linnen lekker luchtig in de zomermaanden, maar blijf je met wol juist warm in de winter. Op die manier kun je voor de verschillende jaargetijden bijpassende overhemden in je kast hebben hangen.

Lengte van het overhemd

Hoe zit het met de gewenste lengte van het overhemd? Dit heeft deels met jouw eigen lengte te maken. Je wilt immers wel dat het overhemd lang genoeg is: kies het design daarop uit. Het is momenteel een trend om een wat oversized en lang overhemd te dragen – het overshirt, waar we het hierboven al over hadden. Hier kun je dus specifiek naar op zoek gaan, als je dit item wilt toevoegen aan je garderobe!

Door admin