Kan jouw woonkamer wel wat pit gebruiken? Geef hem dan een metamorfose! En nee, dat hoeft echt niet gelijk te betekenen dat álles opnieuw moet worden gedaan, zoals je in veel woonprogramma’s ziet. Vaak creëer je al een compleet nieuwe en eigentijdse look door enkel een nieuw meubel en wat bijpassende decoratie toe te voegen. In dit blog hopen we je te inspireren en geven we een aantal makkelijk toepasbare tips die ook nog eens leuk voor je bankrekening zijn. 

Multifunctionele kast

Een kleine aanpassing met groot resultaat is het plaatsen van een open vakkenkast van bijvoorbeeld zwart hout. Een vakkenkast is namelijk niet alleen praktisch door de hoeveelheid aan opbergruimte, maar werkt ook decoratief. Vul de open vakken met bijvoorbeeld dierbare voorwerpen, boeken, foto’s of andere decoratieve spullen en je geeft je woonkamer gelijk een compleet nieuwe look. Ook een trendy vakkenkast met dichte vakken geeft het interieur een boost. Handig wanneer je vooral spullen die je liever niet in het zicht hebt, op wilt bergen. Een leuk plantje bovenop de kast en een mand met kussens ervoor en je bent weer helemaal bij de tijd. 

De kracht van een salontafel

Aangezien de woonkamer vaak dé plek is waar iedereen zich verzamelt na een lange werk- of schooldag, wil je daar een fijne en gezellige plek van maken. De salontafel draagt daar voor een groot deel aan bij. Desondanks is het vaak het ondergeschoven kindje in de zithoek. Gek eigenlijk, want een salontafel is vaak juist het middelpunt van de ruimte. Met een nieuwe salontafel creëer je al snel een totaal nieuwe sfeer. Ga bijvoorbeeld voor een houten ronde tafel. Stijl het af met een mooie vaas of een koffietafelboek en je woonkamer kan zo in een woonmagazine! 

Onder de plak

In veel huishoudens hebben witte muren de overhand. Hoewel deze kleur de ruimte licht houdt en met alles is te combineren, is het ook een veilige keuze. Wil je jouw woonkamer echt een andere uitstraling geven? Dan is de oplossing eigenlijk heel makkelijk en betaalbaar: kies voor stijlvol behang. Vaak is één wandje bekleden al genoeg. Kies een leuke print uit, smeer je muur in met plaksel en plakken maar!

Door admin