Zonwering

Van een milde zomer kunnen we dit jaar niet echt spreken. Hittegolven volgen elkaar op en zijn inmiddels geen uitzondering meer. Om de warmte geen kans te geven je woning binnen te komen, is het slim om goed voorbereid de zomer in te gaan. Een makkelijke en voordehandliggende – maar ook erg dure – oplossing is het plaatsen van een airco. Maar er zijn ook genoeg andere oplossingen die een stuk betaalbaarder zijn en beter voor de energierekening. Denk bijvoorbeeld aan zelf zonwering voor je raam maken. Benieuwd naar deze en al onze andere tips? Lees dan snel verder! 

Oma’s tips

Door al die vernuftige en geautomatiseerde oplossingen vergeten we soms de huis-tuin-en-keuken-tips die oma ons mee heeft gegeven. Zo is een simpele maar effectieve tip: sluit ramen en deuren overdag en zet ze ‘s nachts, wanneer het afkoelt, weer open. Is het echt niet te harden binnen en ben je genoodzaakt het raam ook overdag open te doen? Hang er dan een natte doek voor. Zo koelt de lucht die naar binnen komt af. Ook is het slim om apparaten die hitte afgeven uit te zetten. Denk aan de droger, die hoeft toch niet te draaien aangezien kleding in de zomer prima buiten droogt. En kies bijvoorbeeld voor een koude salade als avondeten, zodat je geen stomende pannen op het fornuis hebt staan. 

Zonwering zonder boren

Naast deze praktische tips, zijn er ook een aantal handige producten die je een handje helpen. Denk hierbij aan rolluiken, zonneschermen en screens. Deze oplossingen zullen je niet vreemd in de oren klinken. Maar heb je ook wel eens gehoord van zonwering met zuignappen? Doordat deze zonwering met zuignappen op het raam wordt bevestigd, komt er geen boor aan te pas en blijven je kozijnen intact. Je kunt deze zonwering aan de binnenkant van het raam bevestigen of aan de buitenkant. Plaats je het aan de buitenkant, dan houdt het tot wel 97% warmte tegen. Aan de binnenkant is dat 93%. Nadat jij zorgvuldig de maten van je raam hebt opgemeten en ingevuld, wordt het doek zo snel mogelijk naar je opgestuurd. Vervolgens bevestig je zelf de zuignappen en het doek op je raam. Wat ons betreft is dit dé snelle, betaalbare en duurzame manier om de komende zomers de warmte de baas te zijn. 

Door admin