schuimfolie

Schuimfolie, of foam, is ideaal voor het beschermen van een oppervlakte. Het materiaal is gemaakt van LPDE (low-density-polyethylene), een soort plastic, dat onder andere wordt gebruikt voor het produceren van plastic zakjes, waterleidingen en dus ook schuimfolie. De folie is ideaal om kwetsbare artikelen te beschermen op een oppervlakte. Schuimfolie is namelijk schokabsorberend, elastisch en zorgt voor een optimale bescherming van de oppervlakte. Tijdens het transport voorkom je dat kwetsbare artikelen onnodige beschadigingen oplopen. Wij maken een onderscheid in 1 mm, 2 mm en 3 mm schuimfolie, maar hoe weet je nu welke dikte schuimfolie je moet aanschaffen?

Wanneer schuimfolie van van 1 mm dikte gebruiken?

Deze dikte schuimfolie biedt vooral bescherming tegen beschadiging aan de oppervlakte van het object dat je ermee in pakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glas, keramiek of kunststof platen die worden beschermd tegen krassen. De folie kan, nadat het om het object is gewikkeld, vastgemaakt worden door deze met tape vast te plakken. Wanneer het te beschermen object vervoerd wordt voor bijvoorbeeld een verhuizing, dan is alleen 1mm dik schuimfolie niet voldoende, maar zul je bijvoorbeeld nog bubble wrap moeten gebruiken.

Wanneer schuimfolie van van 2 mm dikte gebruiken?

Schuimfolie van 2mm biedt naast oppervlaktebescherming ook een lichte bescherming tegen schokken. Wanneer een breekbare glazen plaat wordt ingepakt met 2 mm folie, biedt dat natuurlijk twee keer zoveel bescherming dan de 1 mm variant hiervan. Schuimfolie van 2 mm combineert eigenlijk het beste van twee werelden, waardoor dit dan ook de meest populaire schuimfolie is van dit moment.

Wanneer schuimfolie van van 2 mm dikte gebruiken?

Schuimfolie met een dikte van 3mm wordt vooral gebruikt als dempingsmateriaal. Deze schuimfolie is de dikste en daardoor de minst geschikt om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Door de dikte zorgt kun je er moeilijk een breekbare vaas of laptop mee inpakken, omdat schuimfolie van 3mm dikte minder makkelijk kan buigen. De 3 millimeter variant is daarentegen wel erg geschikt om te plaatsen onder laminaat, parket of andere vloeren omdat het zorgt voor een goede geluidsdemping.

Ook noppenfolie wordt veel gebruikt om kwetsbare objecten te beschermen tijdens het transport. De noppenfolie zorgt ervoor dat kostbaarheden en goederen veilig overkomen bij een transport of verhuizing. In het materiaal worden halve bolletjes gevuld met lucht die kwetsbare en breekbare voorwerpen beschermen. De gevulde bolletjes dienen als schokdemper tijdens het transport.

Door admin