utp kopen

Tegenwoordig wil iedereen graag verbonden zijn met het internet, zowel onderweg als thuis. Een stabiele internet verbinding is dan het meest gewenst. Ondanks dat met WIFI eenvoudig verbinding kan worden gemaakt op iedere locatie, is voor thuis toch de wens een bekabelde internet verbinding aan te leggen met behulp van een UTP kabel

UTP kabel op rol of patchkabel kiezen

Er zijn diverse soorten UTP kabels te koop. Het is lastig om hierin wegwijs te worden wanneer de verdieping er nog nooit is geweest. Belangrijkste is om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het leggen van een UTP kabel in de gewenste ruimte. Betreft het een (nieuwbouw) woning en zijn er PVC buizen beschikbaar waardoor de UTP kabels naar verschillende ruimtes getrokken kunnen worden? Dan biedt de UTP kabel op rol de oplossing. Deze wijze zorgt tevens voor een mooie afwerking. 

Is de wens een UTP kabel op lengte te kopen met de connectoren er al aan bevestigt? Dat kan! Kies dan voor een patchkabel. 

Snelheden

De snelheid van een UTP kabel is in principe afhankelijk van de provider. Ook al wordt er een kabel geïnstalleerd die op dit moment de beste specificaties bevat, wanneer de provider een bepaalde snelheid toekent zal deze toegekende snelheid behaald worden. Het voordeel is wanneer de provider in de toekomst de snelheid verhoogd de kabel al voldoet aan de kwalificaties voor die snelheid. 

Er bestaan momenteel cat5e, cat6, cat6a en cat7 kabels. Deze kabels hebben ieder een andere specificatie met betrekking tot de snelheid. Een cat6 kabel wordt tegenwoordig gezien als de standaard UTP kabel voor normaal internetgebruik binnen het huishouden. Toch een kabel voor de toekomst leggen? Kies dan voor een cat6a of een cat7 kabel. 

Voor een UTP kabel op rol zijn er diverse accessoires verkrijgbaar om de UTP kabel af te monteren, denk aan connectoren en wandcontactdozen. Om de juiste snelheid van de UTP kabel te behouden dienen dezelfde specificaties gehanteerd te worden als de specificaties die voor de UTP kabel gebruikt worden. Op deze manier kan de beste internet verbinding worden gerealiseerd.

Door admin