moderne uitstraling

Kan je woning wel een moderne upgrade gebruiken? Dat kan je op een heleboel manieren aanpakken! Ga er zeker mee aan de slag, als dit je wens is. Met name als je in een wat oudere woning woont, ga je voor een wereld van verschil. Benieuwd naar mooie tips?

Knap oude onderdelen op

Ten eerste geef je je woning een modernere look door oude, vervallen onderdelen op te knappen. Of dit nu aan de binnenkant of buitenkant van het huis is: pak het gewoon aan. Dit brengt niet alleen een mooiere look met zich mee, maar ook andere voordelen zoals een betere veiligheid of isolatie van de woning. Vervang oude, houten kozijnen voor een stijlvol kunststof kozijn op maat. Dat zorgt meteen voor een vernieuwde uitstraling van de woning. Een kozijn van kunststof is een duurzame optie, want het materiaal is sterk, is recyclebaar en isoleert goed. Kies op die manier voor kwalitatieve materialen en onderdelen bij een renovatie. Ga daarbij in het bijzonder voor materialen die weinig onderhoud nodig hebben. Daar heb je vervolgens namelijk extra lang plezier van – wat uiteraard toch wel de wens is bij het opknappen van oude onderdelen.

Moderne designs

Natuurlijk zijn er specifieke designs te vinden die voor een moderne look zorgen in en rondom je woning. Zo staat de moderne stijl bekend om de strakke lijnen en eenvoudige vormen. Kies meubels en accessoires uit in deze stijl. Overmatige versieringen of ornamenten? Die kun je beter achterwege laten. Gebruik tevens moderne materialen zoals glas, beton en metaal. Ook kunststof schuifpuien passen prachtig in het moderne plaatje, en zorgen meteen voor meer daglicht in huis. Je buitenruimte sluit zo meer aan op je binnenruimte, wat je huis ook nog eens optisch groter laat lijken. Daarnaast kun je denken aan glazen tafelbladen, moderne lampen en sierlijke kunstwerken in huis om de moderne stijl compleet te maken. Zoek hier vooral inspiratie over op!

Juiste kleuren

De kleuren doen veel voor de algehele uitstraling van een woning. Ga specifiek op zoek naar moderne kleuren om een plek te geven in je huis. Een modern kleurenschema bestaat uit neutrale tinten zoals wit, grijs, beige of taupe, gecombineerd met levendige accentkleuren zoals aqua, mosgroen of koraal. Zo ga je voor een frisse, eigentijdse combinatie – die je op allerlei plekken terug kunt laten komen. Denk aan een groot oppervlakte zoals de muur: verf de muur in beige of taupe, of pak juist uit met aqua. Accentkleuren kun je juist ook terug laten komen in kleinere meubels of accessoires, als je dit meer een detail wil laten vormen.

Open ruimte

Een open uitstraling past bij de moderne woonstijl. Moderne huizen hebben vaak een open plattegrond, waarbij de keuken, eetkamer en woonkamer naadloos in elkaar overlopen. Overweeg daarom het verwijderen van muren of het creëren van grote openingen, om een gevoel van ruimte en verbondenheid te laten ontstaan. Als je toch met zo’n grote aanpassing aan de slag gaat, kun je bijvoorbeeld ook direct een betonnen vloer laten storten om de ruimte extra fraai over te laten lopen. Dit draagt immers weer bij aan een strak geheel.

Nieuwe technologie en apparatuur

Tot slot is er in een nieuwe woning plek voor nieuwe technologie en apparatuur. Integreer dit op meerdere plekken in je huis, met onder andere slimme verlichting, een slimme thermostaat en luxe entertainment oplossingen. Ook in de keuken kun je moderne apparatuur een plek geven, waarbij je uiteraard kiest voor strakke en tijdloze designs. Zo zijn deze items niet alleen functioneel, maar ook nog eens stijlvol.

Je woning moderniseren kun je doen met een flinke verbouwing, maar ook door kleinere onderdelen aan te passen. In dit artikel komen verschillende opties aan bod: we hopen dat je er de nodige inspiratie uit haalt. Hoe meer tips je met elkaar combineert, hoe mooier het totaalplaatje natuurlijk wordt!

Door admin