huren van een afvalcontainer

Ga je klussen, verbouwen of opruimen? Dan kan het zijn dat je een afvalcontainer wilt huren. Dat heb je misschien nog nooit eerder gedaan. Er zijn een paar zaken waar je in dat geval op moet letten.

Controleer vergunningen

Wil je een afvalcontainer huren? Dan is het belangrijk dat je controleert of je eventueel een vergunning nodig hebt. Wanneer je een container op eigen terrein, zoals je oprit of je tuin plaatst, heb je vaak geen vergunning nodig. Maar als je de container op bijvoorbeeld een openbare parkeerplaats wilt plaatsen, is het belangrijk dat je controleert of daarvoor een vergunning van de gemeente nodig is. Win daarvoor op tijd informatie in.

Het kan zijn dat je naast een vergunning ook stoeptaks moet betalen. Dit gebeurt vaak wanneer je gebruikmaakt van de openbare weg. Allemaal zaken om eerst goed uit te zoeken.

Kies het juiste formaat

Zijn de vergunningen in kannen en kruiken? Dan is het tijd om een afvalcontainer te kiezen. In eerste instantie is het belangrijk dat je kiest voor het juiste formaat. Afvalcontainers zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Welke inhoud je nodig hebt, heeft te maken met de soort klus of verbouwing. De meest gehuurde container heeft een inhoud van 6 kubieke meter.

Schat de hoeveelheid afval ruim in. Zo voorkom je dat je een tweede container moet laten plaatsen, of je moet laten wisselen. Vraag ons om advies als je twijfelt over het formaat.

Welk afval ga je afvoeren?

Bedenk eerst welke soort afval je gaat afvoeren. Gaat om het puin? Bouw en sloopafval? Is de grond schoon of vervuild? Aan de hand van de bepaling van het soort afval, weet je op wat voor kosten je ongeveer kunt rekenen. Vervuilde grond afvoeren is bijvoorbeeld duurder dan het vervoeren van schone grond. Vraag daarom na wat er in de container mag en wat dat zal kosten.

Hoe lang mag de container blijven staan?

Controleer hoe lang de container mag blijven staan. Zoek je een container voor een paar weken of zelfs een paar maanden? Dat verschilt per huurovereenkomst. Daarnaast is het ook zaak om bij de gemeente na te vragen hoelang de container mag blijven staan. Zeker als je de container op de openbare weg gaat plaatsen, is dat van belang.

Huur op tijd

Wacht niet te lang met huren. Laat de container een of twee dagen voor het begin van de klus al plaatsen. Zo weet je zeker dat je op tijd beschikking hebt over een afvalcontainer. Door op tijd te zijn voorkom je stress tijdens het klussen, verbouwen of opruimen. Je kunt dan starten op het moment dat je hebt gepland.

Door admin