benodigdheden voor hiken

Steeds meer mensen kiezen voor een actieve vakantie. Onder zo’n vakantie verstaan we natuurlijk de meest uiteenlopende activiteiten, van (kite)surfen tot paardrijden en van fietsen tot bergbeklimmen. De meest voorkomende activiteit tijdens onze vakantie is echter wandelen. Jong en oud, iedereen kan het en het is de perfecte manier om de mooiste plekjes te ontdekken. Als je er echter voor kiest om lange wandelingen te maken, dan zul je bepaalde zaken moeten kopen. Iedereen weet dat outdoor kleding speciale features heeft, waardoor dit comfortabeler is tijdens een wandeling. Daarnaast zijn er ook nog tal van andere zaken waar je aan moet denken. De belangrijkste vind je hieronder.

De juiste kleding

Zoals we hierboven al schreven, is de juiste kleding erg belangrijk bij een lange wandeling. Een belangrijk item is bijvoorbeeld de afritsbroek. De pijpen van een afritsbroek zijn afritsbaar en voorzien van stretch materiaal en voorgevormde knieën voor een goede bewegingsvrijheid. De meeste afritsbroeken zijn gemaakt van vochtafvoerend materiaal en zijn voorzien van UVF-zonbescherming om je te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Naast een afritsbroek is het juiste shirt ook belangrijk

Een t-shirt dat gemaakt is van een vocht-afvoerend materiaal is enorm comfortabel tijdens het wandelen. Dit materiaal zorgt er namelijk voor dat zweet eenvoudig wordt geabsorbeerd en dat je lichaam droog en koel blijft gedurende het lopen. Het is ook belangrijk om voldoende bewegingsvrijheid in je shirt te hebben, want dat is wel zo prettig tijdens het wandelen.

Draag iets op je hoofd als bescherming tegen de zon

Als je een lange wandeling maakt, kan je hoofd veel aan de zon worden blootgesteld. Het is dan ook verstandig om een pet aan te schaffen die je hoofd en nek beschermt tegen de zon. Daarmee voorkom je dat je gezicht verbrandt of dat je een zonnesteek oploopt.

Wandelsokken voorkomen bladeren en maken de wandeling een stuk prettiger

Speciale wandelsokken zijn ook een must have voor lange wandelingen. Deze kunnen een hoop leed voorkomen. Ook bij het kiezen van de juiste sokken is het belangrijk dat je voor een materiaal kiest dat zorgt voor de afvoer van het zweet, zodat je voeten droog blijven tijdens het wandelen. Vocht is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van blaren. Bovendien krijg je minder snel last van zweetvoeten en hoef je onderweg geen droge sokken aan te trekken.   

Zorg dat je voldoende water drinkt voor en tijdens een wandeling

Als je je inspant, verlies je meer vocht dan normaal. Bij een fikse wandeling in de zon, gebeurt dit nog veel meer. Zorg er dan ook voor dat je voldoende water drinkt tijdens het wandelen. Drink voordat je gaat wandelen, maar zorg ervoor dat je ook tijdens je wandeling je vochtbalans goed op peil houdt. Als je te weinig vocht in je lichaam hebt, kun je kramp krijgen of zelfs uitgedroogd raken. Er zijn tegenwoordig handige thermosflessen op de markt waar je water lang koel in blijft. Ook kun je er voor kiezen om een rugzak te kopen met ingebouwde waterzak. Door het siliconen mondstuk dat met een slangetje uit de waterzak steekt, kun je gemakkelijk water drinken zonder het water uit je rugzak te moeten halen.

Zonnebrand

Smeer je voordat je gaat wandelen altijd goed in met zonnebrandcrème met een hoge factor. Beter een te hoge dan een te lage factor is het motto. Smeer je tijdens het wandelen om de 2 uur in met zonnebrand crème. Ook als de zon heftig schijnt en je loopt vooral in de schaduw!

Door admin