dibond-plaat-afdrukken

Je allermooiste foto’s wil je natuurlijk op de allermooiste manier afdrukken. Om zo een mooie en onvergetelijke herinnering voor later te creëren. Een perfecte manier om je gaafste foto’s te vereeuwigen, is door te kiezen voor een dibond plaat bedrukken met jouw fotomateriaal. Maar wat houdt een dibond plaat bedrukken precies in? En welke pluspunten heeft het op deze manier afdrukken van foto’s allemaal?

Wat is een dibond plaat?

Dibond platen zijn platen die gemaakt zijn van twee basisgrondstoffen: aluminium en de kunststof polyethyleen. De kern van het materiaal bestaat uit donker kunststof. Deze combinatie zorgt voor een prachtig soort platen, die er modern uitzien, een strakke vormgeving hebben en licht van gewicht zijn. Dibond platen zijn drielaagse platen die ideaal zijn om te gebruiken voor het decoreren van wanden. De binnenste laag van de platen bestaat uit polyethyleen, een donker gekleurde kunststof, die ingeklemd wordt door twee dunne aluminium platen van 0.3 millimeter.

De pluspunten van een dibond plaat gebruiken voor je foto’s

Een dibond plaat met foto’s afdrukken heeft uiteenlopende voordelen. In de eerste plaats zijn de aluminiumplaten erg licht, waardoor ze gemakkelijk op te hangen zijn en als decoratie op wanden kunnen worden gebruikt. Ten tweede ziet dibond met daarop een of meer foto’s afgedrukt er supermooi uit. De fotoplaten zijn stijlvol en eigentijds, en trekken op een positieve manier de aandacht. Een laatste pluspunt van dibond fotomateriaal is dat er gekozen kan worden uit drie soorten afdrukken. Zo kun je gaan voor een afdruk van een foto op dibond, voor een zogenoemde directdruk op dibond of voor een directprint op geborsteld aluminium.

Dibond met fotoafdruk

De eerste optie is een foto direct afdrukken op de dibond plaat, via fotopapier. Deze vorm van dibond druk zorgt voor de fraaiste kwaliteit foto’s, doordat een hoge resolutie mogelijk is en de foto’s direct op het aluminium materiaal geprint worden. De vormvastheid en duurzaamheid zijn eveneens voordelig: de fotoplaten blijven mooi en gaan erg lang mee.

Dibond met directdruk

Een directdruk drukt de foto, zonder fotopapier ertussen, rechtstreeks af op het aluminium. Dit zorgt voor lekker scherpe kleuren en een matte uitstraling met een minimalistische look.

Fotoafdruk op geborsteld aluminium

Ten slotte is een directe fotoafdruk op geborsteld aluminium een fraaie variant. Bij deze optie worden de wit gekleurde delen van de foto niet op de plaat afgedrukt. Dit is vooral fraai bij foto’s met veel licht. Het resultaat? Een prachtige fotoplaat die een metaalachtige Butlerfinish sfeer uitstraalt!

Door admin