printer

In elk huishouden komt het moment dat je even snel wat wilt printen, een kopietje wilt maken of iets wilt inscannen. Zo is het natuurlijk enorm handig als je een verzendlabel kunt printen of je paspoort kunt inscannen voor een aanvraag bij de gemeente. Wat voor een soort printer kan in jouw huis niet ontbreken? Wanneer je meer wilt dan alleen printen, dan is een all-in-one printer ideaal!

Om de juiste printer te kiezen, is het belangrijk om te weten wat de printer kan. De keuze is groot, maar welke overwegingen moet je maken?

Wat wil je doen met de printer?

Het is belangrijk jezelf af te vragen waar je de printer voor gaat gebruiken. Er zijn 3-in-1 printers die kunnen printen, scannen en kopiëren, maar er zijn ook 4-in-1 printers die als extra optie ook kunnen faxen. Het kan natuurlijk zijn dat je niet alle opties nodig hebt. Een ander punt om over na te denken is de aanschaf van een kleurenprinter of een zwart-wit printer. Hierbij kun je bedenken of je vaak foto’s en afbeeldingen wilt printen, of enkel teksten, waarbij kleur geen rol speelt. Voor beide opties is het belangrijk goede inktcartridges bij de printer aan te schaffen, zodat je de mooiste afdrukken krijgt.

Hoe wil je verbinden met de printer?

Het is mogelijk om de printer te koppelen aan computer of laptop. Vaak is installatie heel eenvoudig en is het slechts een kwestie van USB-kabel aansluiten.

Wilt u vanaf meerdere computers in huis printen? Kies dan voor een printer die kan verbinden met wifi. Zo kunnen alle apparaten die op hetzelfde netwerk zitten de printer gebruiken. Erg handig en geen gedoe met kabels!

Wist je dat je tegenwoordig ook mobiel kunt printer?

Ken je dat? Je hebt een leuke foto op je telefoon of een bestand ontvangen via WhatsApp en je wilt het graag printen. Vervolgens moet je het helemaal overzetten naar je laptop of computer. Het klinkt al vermoeiend! Gelukkig is het bij de meeste all-in-one printers met wifi ook mogelijk om vanaf je tablet of mobiele telefoon een printopdracht naar de printer te sturen. De verschillende printermerken bieden hiervoor vaak een app aan in de Google PlayStore of de Appstore.

Is dat alles?

Er zijn nog véél meer eigenschappen die all-in-one printers van elkaar onderscheiden, bijvoorbeeld of ze geschikt zijn voor A3-papier of A4-papier. Zo zijn er printers die dubbelzijdig kunnen printen, die beschikken over automatische documentinvoer, die een grotere papierlade hebben of sneller afdrukken dan andere printers. Eigenlijk is een all-in-one printer dus onmisbaar! Bedenk dus wel van tevoren wat je met printer gaat doen. Als je de basis weet, is het maken van een aankoop een stuk makkelijker!

Door admin