uitvaartmogelijkheden van de toekomst

Het feit dat we in een snel veranderende maatschappij leven zal niemand echt kunnen ontkennen of verrassen. De manier waarop we met allerlei zaken omgaan verandert continue. Zo ook de manier waarop we met de dood en de daarbij horende rituelen omgaan. Waar men vroeger voornamelijk werd begraven, is nu een crematie ook veel vaker aan de orde. Of je nu graag wordt begraven met een GPS geactiveerde grafsteen of een New Age crematie wilt, een  begrafenisverzekering, is altijd verstandig om af te sluiten zodat nabestaanden niet met de hoge kosten van jouw gewenste uitvaart worden opgescheept. In de nabije toekomst zullen er wellicht verschillende nieuwe vormen van uitvaarten komen.  Welke soorten begrafenissen kunnen we in de toekomst verwachten? 

Milieuvriendelijke begrafenissen

Ben jij een voorstander van een milieuvriendelijk leven? Als dat zo is, dan zal je het waarschijnlijk fijn vinden om te horen dat je het milieu kunt helpen nadat je bent overleden. Begrafenissen van de toekomst kunnen menselijke compostering en biologisch afbreekbare begraaf capsules zijn. Beide opties behouden de aarde van uitstoot. 

GPS-geactiveerde grafstenen

Tegenwoordig doordringt de digitale wereld elk facet van het leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ook in rituelen bij overlijden wordt toegepast. Veel mensen overwegen nu om GPS- geactiveerde grafstenen te krijgen voor hun dierbaren. Zo is het graf van hun dierbare makkelijk terug te vinden. Hun locatiegegevens blijven generaties lang bestaan.

New Age crematie

Het hebben van een aan de dood gerelateerde ceremonie en ritueel maakt al sinds hele lange tijd deel uit van de samenleving. Begrafenissen van de toekomst  zullen deze aspecten ook hebben. Ondanks dat dingen hetzelfde blijven, veranderen ze ook. Crematiediensten bestaan ​​al lang, maar ze zullen waarschijnlijk populairder worden. Dit is waarom:

  • Ze zijn betaalbaarder
  • Het is een eenvoudig proces
  • Cremeren gaat snel
  • Religieuze overtuiging is afgenomen, wat betekent dat traditionele begrafenissen niet zo populair zijn

Als de crematie eenmaal is voltooid, kiezen mensen er vaak voor om de as op unieke manieren te gebruiken. Sommigen verspreidden ze rond het favoriete gebied van hun geliefde. Anderen maken sieraden of souvenirs waar het as in komt te zitten.

Cryonics

Van alle uitvaartdiensten is cryonics de meest unieke en controversiële. Zodra de persoon overlijdt, worden hun lichamen onderworpen aan bevriezing bij lage temperatuur. Daarna worden ze opgeborgen. De hoop is dat mensen ergens in de toekomst zullen weten hoe ze elkaar weer tot leven kunnen wekken. Op dit moment is deze optie erg duur. Desondanks zal het waarschijnlijk aan populariteit winnen bij de rijke elite!

Door admin