geslaagde borrel

Er gaat niets boven een gezellige borrel met vrienden en kennissen. Dit zijn acht tips om je borrel tot een succes te maken.

  1. Stuur een pakkende uitnodiging

Als mensen een mooie uitnodiging in hun brievenbus ontvangen, krijgen ze meteen zin in de borrel. Stuur dus een unieke en pakkende uitnodiging voor een geslaagde start van je borrel.

  1. Hang slingers en lantaarns op

Bij een feestelijke borrel horen slingers met (gekleurde) lampjes en lantaarns. Deze laatste kun je ophangen of op tafel neerzetten.

  1. Bereid drankjes voor

Je kunt de drankjes het beste van tevoren voorbereiden. Door alle ingrediënten van tevoren in de juiste verhouding te mengen, hoef je bij het inschenken van de cocktails alleen maar de exacte hoeveelheid af te meten.

Je kunt ook alle toppings alvast klaarmaken. Denk aan het snijden van vers fruit. Als je al deze taken voorafgaand aan de borrel kunt doen, heb je geen stress en kun je tijdens de borrel volop genieten.

  1. Feestelijke drankjes

Vul je drankjes aan met vanille-ijs of gemalen ijsklontjes voor een extra feestelijke touch. Ook mooie cocktailprikkers geven een drankje een feestelijk tintje.

  1. Lekkere borrelhapjes

Een geslaagde borrel staat of valt met lekkere borrelhapjes. Zorg voor een mix van frituur en gezond. Met een dubbele frituur kun je in één keer verschillende gefrituurde hapjes klaarmaken. Denk aan bitterballen en kaassoufflés.

  1. Gebruik je mooiste servetten

Een borrel is dé tijd om mooie servetten te gebruiken die je hebt bewaard voor een speciale gelegenheid. Zo geef je je feestje extra glamour.

  1. Zorg ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt

Zorg in de zomer voor een plek waar mensen hun jas of vestje kunnen ophangen of een buitenkachel voor frisse dagen. In de winter maak je het warm en gezellig met een vuurkorf. 

  1. Goede playlist

Goede muziek maakt de borrel gezellig en levendig. Zorg ervoor dat je je playlist van tevoren klaar hebt. Bijvoorbeeld een mix van oude klassiekers en moderne pop.

Door admin