voordelen-van-een-occasion-leasen

Natuurlijk zijn er veel redenen te verzinnen waarom iemand liever een tweedehands auto gaat leasen dan er een te kopen. Zowel zakelijk als particulier brengt het leasen van een occasion veel voordelen met zich mee. Zo ben je niet meteen een hoop geld kwijt en is een occasion lease vaak veiliger in verband met garantie. Hieronder hebben we de voordelen van het leasen van een tweedehands auto bij elkaar gezet, alsook ook waar je op moet letten.

Lagere verkoopprijs

Aangezien een nieuwe auto meteen na het uitrijden van de garage al flink wat minder waard is, kiezen steeds meer mensen voor het leasen van een (jong) gebruikte auto. Doordat zo’n occasion een veel lagere verkoopprijs heeft, profiteer je daarvan door een laag maandbedrag in de leasedeal. Bij het leasen van een gebruikte auto door middel van een Financial Lease constructie word je direct de economisch eigenaar daarvan en na betaling van de laatste termijn is de auto geheel afbetaald en helemaal in jouw bezit. 

Looptijd kan verschillen

De looptijd van zo’n lease contract verschilt en kun je afstemmen op het door jou beschikbare maandbedrag. Over het algemeen varieert de looptijd echter tussen de 12 en 72 maanden. Daarnaast is het bijna altijd mogelijk om het contract tussentijds te ontbinden, natuurlijk wel op basis van de voorwaarden in het contract. Hierdoor kun je bijvoorbeeld tussentijds overstappen op een andere auto naar keuze.

Aanbetaling of inruil

Een goede manier om het maandbedrag laag te houden is om een aanbetaling te doen. Hoe hoger deze aanbetaling, hoe lager het bedrag dat je per maand kwijt bent aan de financial lease. Heb je een auto die je in wil ruilen? Dan zou je dat bedrag mooi kunnen gebruiken als aanbetaling, waardoor je per maand dus minder gaat betalen.

Enorme keuze

Hopelijk hebben we je met bovenstaande informatie kunnen laten zien dat het erg voordelig kan zijn om een jong gebruikte auto te gaan leasen. Aangezien dit op steeds meer plekken kan, is de keuze enorm. Alle merken zijn tegenwoordig wel te vinden, waardoor je je voorkeur kunt bepalen. Blijf echter wel op de maandlasten letten, want als je er eenmaal in duikt, dan kom je een hoop moois tegen, maar dat moet je natuurlijk ook wel elke maand kunnen opbrengen. Laat je dus niet gek maken, en denk goed na, als het contract eenmaal is getekend, zit je er aan vast.

Door admin