visgraat-pvc-vloer

De ene interieurtrend wordt groter dan de andere. Voor sommige onderdelen in het interieur komen trends langzaam op gang en verdwijnen daarna pas weer langzaam. Dit geldt bijvoorbeeld voor vloeren, omdat je niet elke 2 jaar een nieuwe vloer legt. Toch zijn hier zeker trends in te ontdekken en hieronder belichten we de trends van dit jaar met betrekking tot vloeren.

De visgraat vloer

Veruit de meest populaire vloer van het moment zijn de pvc visgraat vloeren. Natuurlijk is deze vloer ook verkrijgbaar in hout of laminaat, maar steeds meer mensen beginnen de voordelen van pvc als materiaal voor vloeren te ontdekken. Dit omdat het een erg duurzaam materiaal is dat niet veel slijt. In het algemeen zijn visgraat vloeren nog steeds erg populair, omdat ze een sfeervolle, luxe uitstraling hebben en veel minder kost dan vroeger. Zo kan een visgraat vloer zowel in een modern, als in een klassiek interieur. Zo krijgt een visgraat vloer in combinatie met staal een erg moderne uitstraling, maar in combinatie met hout creëer je juist een klassieke, warme sfeer.

De Hongaarse punt vloer

Waar iedereen de visgraat vloer kent, is de Hongaarse punt vloer veel minder bekend.  Hij lijkt heel veel op het visgraatmotief, maar de planken worden in een andere hoek tegen elkaar gelegd. De Hongaarse punt vloer is tegenwoordig verkrijgbaar in hout, laminaat of PVC, en daarnaast ook in vele kleuren. Voor wat warmte in huis is een donkere variant aan te raden.

Beton- of gietvloer

Een van de laatste trends is de betonvloer, of gietvloer. Deze heeft een erg moderne uitstraling en gaat lang mee en waar deze vloer eerst vooral te vinden was in winkels of grote, moderne huizen, zie je de gietvloer nu steeds meer. Toch heeft dit de prijs niet veel lager gemaakt, maar tegenwoordig kun je bijna geen onderscheid meer maken tussen een gietvloer en een betonlook vloer. Zo’n vloer, gemaakt van PVC, is in vele kleuren en soorten verkrijgbaar en door de gunstige prijs erg interessant voor de particulier die een moderne, industriële uitstraling in huis wil. Wat je dan wel veel ziet is dat de vloer gecombineerd wordt met hout om het interieur toch warm te houden.

Patroonvloer

Tot voor kort waren alle vloeren die beschikbaar waren erg rustig. Misschien een motief, maar over het algemeen werd er niet uit de ban gesprongen. Dat is anders met een patroonvloer. Dit zijn behoorlijk drukke vloeren, die zowel in hout, PVC als laminaat verkrijgbaar zijn. Hier zijn ontzettend veel varianten in, maar zeker de moeite waard om eens op te pinteresten.

Door admin