nieuwe-zweefparasol

De zomer staat weer voor de deur en ondanks het feit dat dit voor de meesten een positieve opsteker is, kunnen we allemaal de afgelopen zomers herinneren, waarin het kwik naar ongekende temperaturen steeg. Vaak werd je door de hitte naar binnen gejaagd voor een beetje verkoeling, ook al was het binnenshuis meestal ongeëvenaard warm. 

Wil je toch de tuin om te genieten van het warme zomerweer, misschien is het dan een idee om eens na denken over de aanschaf van een nieuwe zweefparasol. Een parasol biedt een uitstekende bescherming tegen de zon en stelt je in staat om toch lekker buiten te kunnen zitten, ondanks die fel brandende bol boven je hoofd. 

Een zweefparasol biedt de nodige voordelen ten opzichte van een conventionele parasol. Zo hangt het doek vrij in de lucht en staat de stang niet in het midden, maar aan de zijkant. Zo heb je niet langer die vervelende paal in het midden van je tafel, waardoor je iedere keer van plaats moet veranderen naarmate de zon verschuift, maar kun je makkelijk de parasol bedienen zodat die je altijd van voldoende schaduw voorziet, onafhankelijk van waar je in je tuin wilt zitten. 

Makkelijk te verstellen zodat je altijd genoeg schaduw hebt

Er zijn verschillende soorten modellen beschikbaar, afhankelijk van je wat precies zoekt. Een bijkomend voordeel van veel zweefparasols is dat je deze heel gemakkelijk kunt verstellen. Zo zijn de zweefparasols uitgerust met een voetpedaal, waarmee je de parasol probleemloos 360 graden kunt draaien, om je op deze manier altijd te verzekeren van genoeg schaduw, onafhankelijk van waar de zon op dat moment staat. 

Daarnaast kunnen veel van de verschillende modellen kantelen en naar achter hellen, je voortdurend schaduw garanderend. 

Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende vormen. De traditionele ronde vorm is natuurlijk beschikbaar, maar tegenwoordig wordt veel gekozen voor vierkante of rechthoekige zweefparasols. Met name bij loungesets in de tuin wordt steeds vaker gekozen voor de laatste twee. 

Ook zijn er verschillende stofklassen beschikbaar, inspelend op ieders portemonnee. Het is niet onbelangrijk om de juiste keuze te maken wat betreft de stof waarvan de parasol gemaakt is.  Blootstelling aan zonlicht brengt onherroepelijk veranderingen in kleur met zich mee. Zo zal stofklasse 3 na 80-160 dagen blootstelling aan het zonlicht de nodige kleurverandering met zich meebrengen. Stofklasse 4 is de hoogste kwaliteitsklasse en de parasols die vervaardigd zijn met dit materiaal zullen pas 350 dagen zonlicht merkbaar gaan verkleuren. Verder zijn alle doeken water- en vuilafstotend, zodat ze zichtbaar schoner zullen blijven. 

Bescherming tegen UV-licht door middel van verschillende UPF-Klassen

Een laatste bijkomend voordeel van de zweefparasols is dat het doek ook de nodige bescherming tegen het zonlicht biedt. Stofklasse 3 beschermt je met een UPF-klasse van 35+ op een schaal van 15-50. Stofklasse 4 beschermt je daarentegen beter met een UPF-klasse van maar liefst 50+, de hoogste bescherming tegen de UV-straling die mogelijk is bij parasols. 

Heb je interesse om een zweefparasol aan te schaffen, maar aarzel je nog over wat de specifieke eigenschappen van ieder model zijn, neem dan gerust contact op met de experts van Tuinmeubel shop. Zij zullen je graag te woord staan en helpen om een keuze te maken die aansluit bij jou wensen.

Door admin