slaapkamer trends

De slaapkamer is hot en populair. Je denkt waarschijnlijk: was die ooit ‘uit’ dan? Natuurlijk niet, deze hardwerkende kamer heeft altijd in de schijnwerpers gestaan ​​en biedt plaats aan enkele van de beste dingen die je in het leven kunt doen. Maar dit jaar lijkt de slaapkamer een golf van design aandacht te krijgen. Uiteraard heeft alles wat je in deze ruimte plaats invloed erop, en dus moet je de juiste kledingkast kopen, maar ook zorgen voor de perfecte sfeer om in te gaan slapen en in wakker te worden. Tijd om te kijken naar de belangrijkste slaapkamer decoratie trends van 2022.

In veel opzichten is de neiging naar een mooie slaapkamer te streven zowel een wellness manifest als een esthetische. Dit is tenslotte de kamer waar we voor onszelf zorgen en ons ’s nachts opladen. Het is ook waar we de toon zetten voor de dag die komt. De ruimte verdient het dus om versierd te worden volgens deze positieve gevoelens. 

En als we het geluk hebben een ruimte te hebben om ons lichaam en geest te laten rusten, verdient deze kamer extra aandacht om het zo aangenaam mogelijk te maken. Laat je leiden door ons inzicht om de meest dromerige, vreugdevolle slaapkamer ooit te creëren.

Luchtig en rustgevend

Met alle chaos in de wereld om ons heen, is de slaapkamer een veilige haven geworden, een plek waar we al het lawaai van de wereld kunnen uitschakelen en onze batterijen kunnen opladen. De slaapkamer anno 2022 is er een die licht, luchtig en rustgevend is. Dit geeft je een goed gevoel voor lichaam en geest.

Het lijkt misschien voor de hand liggend: een slaapkamer is bedoeld om rustgevend te zijn en rust aan te moedigen. Maar een paar extra trucjes kunnen het ontspannen nog aangenamer maken. Gebruik tinten van lichtgroen, blauw, romig wit en veel aards beige. Verwijder alle onnodige elektronica (inclusief die tv!) en zorg voor een plek om te ontspannen voordat je naar bed gaat, zoals een gezellige wollen chaise longue of leesstoel.

‘Pure stoffen’

Duurzaamheid staat tegenwoordig voorop. In die geest is er een natuurlijke neiging om in 2022 pure stoffen te gebruiken. Het selecteren van volledig natuurlijk beddengoed gemaakt van natuurlijke en organische materialen wint bijvoorbeeld sterk aan populariteit. Denk daarbij aan wol, linnen en biologisch katoen als de materiële sterren van de slaapkamer dit jaar.

We brengen ongeveer een derde van ons leven slapend door. Dat vraagt ​​om lakens en dekbedden die puur zijn en vrij van agressieve chemicaliën en synthetische stoffen. Kies voor linnengoed gemaakt van een natuurlijk materiaal, zoals biologisch katoen of ultra-ademend linnen van goede kwaliteit.

De hoofdeinden

Als het gaat om trends in slaapkamer inrichting van 2022, is een hoofdeinde niet zomaar een hoofdeinde. We zijn het standaard hoofdeinde beu en we willen meer gepersonaliseerde ruimtes en vormen die onze eigen stijl vertegenwoordigen. Gestoffeerde hoofdeinden voegen diepte en comfort toe. Het is de sfeer die je uitnodigt om je geest te kalmeren als je na een dag hard werken tot rust komt.

Lagen en lagen

Meer is soms meer, tenminste in de slaapkamer. Dit speelt een rol bij het aanbrengen van verschillende zachte, fijne texturen. Door een slaapkamer zacht en kwalitatief hoogstaand te maken, kunnen we ons emotionele welzijn verbeteren en onze positieve energie vergroten. Een slaapkamer met een gebrek aan comfort en rust kan leiden tot een groot aantal gezondheidsproblemen! De eenvoudigste manier om een gelaagde diepte aan een slaapkamer toe te voegen, is door te beginnen met het bed. Gooi een ultra-pluche deken bovenop je dekbed. Van daaruit kun je eenvoudige kussens toevoegen voor extra een dimensie.

Door admin