gereviseerde-iphone

De afgelopen jaren zijn er steeds meer ontwikkelingen geweest op het gebied van de iPhone. De iPhone wordt groter, duurder en bevat meer en meer nieuwe functies. Hoewel dit dit erg gunstig klinkt, zijn sommige mensen ervan overtuigd dat de iPhone te duur wordt. Deze hoge prijs zo gek, omdat een iPhone nou eenmaal een zeer gewild product is én de nieuwste technische ontwikkelingen bevat. In 2016 kwam er echter voor deze mensen een oplossing: de iPhone SE. Dit toestel was goedkoper dan de Apple iPhone smartphones die voorheen werden uitgebracht, maar evenaarde bijna aan de functies van de voormalige, duurdere, iPhones. Deze iPhone SE is helaas niet meer beschikbaar, waardoor men nu verlangt naar een nieuwe variant van de iPhone SE. Er gaan geruchten rond dat Apple binnenkort een iPhone SE 2, ook wel een iPhone 9 genoemd, uitbrengt. Wat kunnen we van de iPhone SE 2 of iPhone 9 verwachten?

iphone-12-release
Bron: OnLeaks

Hoe zal de iPhone SE 2 (of de iPhone 9) eruit komen te zien?

Er wordt veel gespeculeerd over het design van de nieuwe iPhone SE 2 (of iPhone 9), daarom zullen we de geruchten even samenvatten. Het formaat van de iPhone SE 2 wordt compact, dit wordt voorspeld, omdat het voormalige model van de iPhone SE ook een compact formaat had. Het meest voor de hand liggende formaat is 4,7 inch. Dit is ook het formaat van de iPhone 8 die in 2018 werd uitgebracht. Hoewel het een compact formaat is, blijft het formaat zeer gebruiksvriendelijk. Het traditionele design van Apple bevat een thuisknop met Touch ID en het ziet ernaar uit dat de nieuwe iPhone SE 2 ook dit traditionele design bevat. In 2018 werd de laatste iPhone uitgebracht die een ‘oude’ thuisknop had, waardoor het mogelijk is dat de nieuwe iPhone SE 2 ongeveer hetzelfde ontwerp krijgt als de iPhone 8. Een design met een ‘oude’ thuisknop is namelijk goedkoper, wat erg goed in het concept van de goedkopere iPhone SE 2 past.

Apple-gebruikers hopen dat de iPhone SE 2 niet het design krijgt van de iPhone 8, maar het design van één van de onlangs uitgebrachte modellen. Denk hierbij aan de iPhone X en de iPhone Xs. Het scherm van deze modellen vult de hele voorkant van de iPhone. Bovendien is er een inkeping bovenaan het scherm voor de Face ID-camera (voor de gezichtsherkenning functie). Het is nog maar de vraag of de iPhone SE 2 in twee formaten zal verschijnen, omdat dat bij de iPhone 8 ook het geval was. Volgens geruchten zou het gaan om een 4,7-inch scherm (het formaat van een ‘normaal’ model) of een 5,5-inch scherm (het formaat van een Plus-model).

De naam van het nieuwe model is ook nog onduidelijk, de naam ‘iPhone SE 2’ mogelijk is, maar ook ‘iPhone 9’. De naam iPhone 9 zou mogelijk gebruikt kunnen worden, omdat er nog nooit een iPhone 9 is verschenen. Toch lijkt dit onwaarschijnlijk, omdat er al volop geruchten rondgaan dat er een iPhone 12 aankomt. Dan zou het gebruik van de naam ‘iPhone 9’ een beetje gek zijn.

Wat zal de prijs van de iPhone SE 2 zijn?

Naar verwachting wordt de prijs van de iPhone SE lager dan de eerder uitgebrachte iPhone modellen. Het zou logischerwijs ongeveer dezelfde prijs zijn als die van de in 2016 uitgebrachte iPhone SE. De iPhone SE kostte toentertijd 399 dollar, wat omgerekend in euro’s 489 euro zou zijn. Dit bedrag is aanzienlijk minder dan de prijs van de onlangs uitgebrachte iPhone 11, die wel 859 euro kost. De iPhone 11 is het meest recente model dat door Apple is uitgebracht.

Wanneer zal de iPhone SE 2 (of iPhone 9) uitkomen?

Door de uitbraak van het coronavirus is het vooralsnog onduidelijk wanneer de iPhone SE 2 of iPhone 9 uit zal worden gebracht. Voorheen werd het verwacht dat het nieuwe model in maart uit zou komen, maar door het coronavirus zijn de Apple Stores tijdelijk gesloten. Het is onwaarschijnlijk dat de lancering van de iPhone SE 2 of iPhone 9 enkel online zal worden uitgebracht, daardoor lijkt het erop dat het uitkomen van de nieuwe iPhone SE 2 (of iPhone 9) nog even op zich zal laten wachten.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de nieuwe iPhone SE 2 (of iPhone 9) online uitgebracht zal worden, is dat al wel eens het geval geweest bij de nieuwe MacBook Air 2020 en de iPad Pro 2020. Deze nieuwe modellen werden door middel van een persbericht uitgebracht in maart. Er is daarom nog een kans dat de iPhone SE 2 of iPhone 9 deze maand nog wordt uitgebracht. Ofschoon het het nieuwe model gepresenteerd kan worden, zal de productie nog even op zich laten wachten door de uitbraak van het coronavirus.

Door admin