Scandinavische-woonkamer-inrichting

De Scandinavische woonstijl is een stijl die de laatste jaren erg is toegenomen. Wat is er toch zo uniek aan deze woninginrichting en hoe creëer je zelf een Scandinavische look in je huis? Wij zochten voor jou een aantal handige tips. Laat je door dit artikel inspireren als je zelf een Scandinavische omgeving wilt creëren.

Helder en veel lichtinval

Wat het meest opvalt aan Scandinavische woningen is dat ze stralen van licht. Er is ofwel veel inval van direct licht, ofwel is er heel wat verlichting aangebracht. De kleuren die overheersen zijn wit, wit en nog eens wit, aangevuld met een paar toetsen in pastel of licht gekleurd naturel hout. Het geheel geeft een open en luchtige indruk.

Functioneel

Een Scandinavische woning is vooral functioneel. Er zijn geen franjes of geen chique gedoe. Zolang het maar aangenaam en tegelijk praktisch is, zit je goed met je interieur. Soms doet het wel eens denken aan een interieur uit de jaren 60 of 70: geen overbodige luxe, maar gewoon lekker gezellig.

Het gebruik van hout

Hout is een veel gebruikt materiaal in de Scandinavische woning. Het gebruik van hout kent zijn oorsprong in de drang naar duurzaamheid van de Scandinavische volkeren. Gebruik echter heel lichtgekleurd hout, en dit zo veel mogelijk in naturel afwerking. Denk aan houten vloeren, houten meubelen of houten accessoires. Ook rotan komt goed tot zijn recht in je Scandinavisch interieur.

Wil je toch opvallende kleuren?

Als we de trends bekijken, zien we in de Scandinavische woonstijl toch felle kleuren opduiken. Maar dan is dit altijd beperkt tot een paar accenten. Denk bijvoorbeeld aan oker geel of turquoise blauw. Je houdt je best aan één van deze opvallende kleuren over heel je woning, anders wordt je interieur té kleurrijk.

Geometrische prints

Scandinavië kent een rijke volkscultuur. Geometrische prints horen hierbij. Kies voor vloerkleden en sierkussens met etnische tekeningen. En ook je servies mag best een traditionele etnische beschildering vertonen. Het hoort erbij.

Dierenhuiden, vilt en wol

Ook al leven wij niet in het hoge noorden, je mag best een warme sfeer scheppen door het gebruik van materialen als wol, jute en vilt. Ook dierenhuiden zijn heel gepast in een Scandinavische woning.

Door admin