wintersport-Lapland

Van skiën tot snowboarden en van de kleinste kinderen die voor het eerst van de helling afglijden tot ervaren volwassenen die met een groep op wintersport gaan, iedereen is bekend met het fenomeen wintersport. Vaak gaan we hiervoor naar het buitenland, zowel binnen als buiten Europa. Maar wat zijn nu de wintersport bestemmingen waar je echt heen moet gaan? Wat zijn de echte verborgen schoonheden?

Wintersport in Europa

Wanneer men op wintersport gaat, wordt er vaak voor een bestemming binnen de EU gekozen. Dit brengt voordelen mee, zoals kortere reistijd en vaak ook lagere kosten. Een van de meest populaire wintersport bestemmingen in Europa is Oostenrijk, wat met zijn ligging zeer geschikt is voor de sneeuwzoekende toeristen. Daarnaast is ook Frankrijk een zeer druk bezochte wintersportbestemming met enkele zeer bekende pistes zoals Val Thorens en Alpe d’Huez. Andere bekende wintersport bestemmingen in Europa zijn Zwitserland, Spanje, Duitsland, Zweden en Italië.

Wintersport in Canada en VS

wintersport-canada

Ook buiten Europa zijn er vele prachtige bestemmingen te vinden. Zo zijn er in de VS en Canada veel populaire locaties voor verre wintersportvakanties. Denk hierbij aan bestemmingen in Colorado (VS), Utah (VS) en rond de Rocky Mountains (CA) die veel bekijks treffen. Wanneer je het liefst een week of langer op dezelfde plek wilt blijven, kun je beter gaan voor een bestemming in de VS. Wanneer je op wintersport in Canada wilt gaan, kun je beter reizen van plaats naar plaats, om zo volledig te genieten van de voordelen die Canada biedt. Bij wintersport in Noord Amerika moet je er echter wel rekening mee houden dat onder andere de sfeer heel anders is dan in bijvoorbeeld de Alpen en off-piste een onbekende term is.

Andere bijzondere bestemmingen

Naast wintersportvakanties in Europa en in Noord Amerika zijn er overal ter wereld nog andere bijzondere bestemmingen. Zo zijn er prachtige skipistes in Japan en India, waar de wintersportcultuur anders in elkaar steekt dan je gewend bent. Daarnaast is IJsland ook een populaire bestemming voor toeristen die net even iets anders willen in hun vakantie. Ook wordt wintersport in Lapland steeds populairder. Hierbij moet je niet alleen aan skiën en snowboarden denken, maar ook gletsjer beklimmen en door sledehonden voortgetrokken worden door de wonderlijke natuur.

Kortom, overal ter wereld zijn er wel bijzondere wintersportbestemmingen te vinden. Van bekende gebieden binnen Europa en in Noord Amerika, tot onbekende parels in Japan en Lapland.

Door admin