zonnige-hotspots-in-Europa

Tips voor een weekendje weg in Europa

Lekker weg en toch dichtbij

Europa biedt heel veel mogelijkheden om er voor een lekker weekend tussenuit te gaan. Het is met dezelfde munteenheid overal gemakkelijk reizen. Een leuk weekendje weg in Europa kan een onvergetelijke ervaring opleveren. Zeker wanneer alles van te voren een beetje goed wordt gepland. Spontaan op pad gaan kan prima maar een slaapplaats voor de nacht hebben geregeld is al een zorg minder. 

Europa bijzonder weekendje weg

Een bijzonder weekendje weg in Europa kan te voet, met de fiets of boot, trein, vliegtuig, auto of bus. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld in de provincie Drenthe met een paard met een huifkar op pad te gaan. Het is maar net wat je graag zou willen. Een rustig, een romantisch of een actief weekend behoren allemaal tot de vele mogelijkheden. Een landelijk of een stedelijk weekend, er zijn nogal wat mooie keuzes te maken. 

Dichtbij huis is het bijvoorbeeld heerlijk om een weekend te fietsen op de Veluwe. De rust en de gezonde lucht van de prachtige natuur doen je onthaasten. En er zijn genoeg hotels en restaurants in de omgeving. 

Maar een leuk weekendje weg in Europa in een stad zoals bijvoorbeeld Praag is ook zeker een goede bestemming. De stad Praag, gelegen in Tsjechië biedt vele activiteiten aan. Maar rustig wandelen door het oude centrum en genieten van goulashsoep in een uitgehold brood is al voldoende. Musea, een muziekvoorstelling in het concertgebouw of een nachtelijke griezeltocht onder begeleiding, zijn bijvoorbeeld activiteiten om te ondernemen in een weekend. 

Een bijzonder weekendje weg in Europa hoeft niet alleen uit verblijf in hotels te bestaan. Kamperen midden in Parijs is een speciale ervaring. Vanuit je tent, zo met de metro Parijs in is erg gemakkelijk. Geen zorgen over Parijse parkeerkunsten en parkeergeld. ‘S avonds met een fles wijn voor je eigen tent of camper of caravan, midden in Parijs is top. 

Europa bijzonder weekendje weg, als online zoekterm gebruikt geeft zeker leuke opties. Maar online de informatieve sites van steden opzoeken, kunnen al andere ideeën geven voor een bijzonder weekendje weg in Europa. Bijzondere plekken zijn er te vinden die bijzondere ervaringen opleveren. Een leuk weekendje weg in Europa is een veelzijdig feest.

Door admin