Het zijn de laatste tijd geen gemakkelijke maanden geweest, met tegenvallende inkomsten en een stuk minder omzet dan je de afgelopen jaren gewend was. Het coronavirus heeft zeker een stempel gedrukt op 2020 en als ondernemer ben je dan ook voortdurend op zoek naar mogelijkheden om je vaste lasten zoveel mogelijk te beperken. 

Het is je opgevallen dat je brandstofkosten aanzienlijk minder zijn als je gebruik maakt van onbemande tankstations. Er zijn naast het vullen van je brandstoftank bij deze tankstations vrijwel geen extra faciliteiten beschikbaar, waardoor de prijs die je per liter kwijt bent toch een stuk lager uitvalt. De kostprijs per liter brandstof is aanzienlijk hoger, wanneer je bij normale tankstations je tank laat vullen. 

Zodoende dat je bent gaan kijken naar de mogelijkheden hoe tanken bij onbemand tankstation toegepast kan worden op alle vervoer aspecten van jouw bedrijf. Je hebt namelijk verschillende technici die dagelijks bij meerdere klanten thuis op bezoek gaan om jullie producten te installeren. Daarnaast heb je de bezorgservice waarmee je door het hele land jullie producten bij de klant aan de deur laat bezorgen.

Per maand kun je al snel vele honderden euro’s op je brandstofkosten besparen 

Als je alle nummers op een rijtje zet, krijg je al snel in de gaten dat je dagelijks maar liefst 25 tot 30 voertuigen op de weg hebt, die vrijwel de gehele dag onderweg zijn. Het totale brandstofgebruik van al deze auto’s, bestelbusjes en vrachtwagens loopt daarmee toch aanzienlijk op. Door over te stappen op onbemande tankstations kun je per iedere verbruikte liter toch een paar cent besparen, wat op maandbasis toch een behoorlijk bedrag is. 

Er zijn in Nederland bijna 1800 onbemande tankstations

Aangezien er in Nederland inmiddels bijna 1800 onbemande tankstations zijn, moet het logistiek gezien ook meer dan haalbaar zijn om het merendeel van je brandstofvoorziening bij deze onbemande tankstations te regelen. Met een speciale tankpas voor onbemande tankstations kun je daarnaast ook gebruik maken van extra kortingen. Met een speciale station locator kun je daarnaast altijd kijken of er een onbemand tankstation in de buurt is en of het de moeite is om iets verder door te rijden om vervolgens de meest voordelige brandstof te tanken. 

Als je de nummers met elkaar vergelijkt, lijkt het er echter op dat je er verstandig aan doet om alle chauffeurs van jouw onderneming te instrueren zoveel mogelijk gebruik te maken van onbemande tankstations. Het zal natuurlijk niet altijd mogelijk zijn om een locatie in de buurt te vinden, maar met de nodige planning zul je je er regelmatig van kunnen verzekeren de beste brandstofprijs te betalen en hiermee maandelijks een aanzienlijk bedrag te besparen op je onkosten.

Door admin