prepaid-vergelijken

Sigaretten roken anno nu is niet meer wat het vroeger was. Ook de sigaret heeft, logischerwijze, een elektronische metamorfose ondergaan. Om een eventuele keuze tussen de traditionele sigaret en e-smoking te kunnen maken, kan het lezen van onderstaand blog een handig hulpmiddel zijn. Wij leggen hier uit wat een e-sigaret, een mod en pod is. Een e-sigaret koop je dan ook iets bewuster dan een gewone sigaret. Kijk vooral wat goed bij jou en je persoonlijke voorkeur aansluit en begin bijvoorbeeld met een e-sigaret starterset.

Wat is het verschil tussen een gewone en een e-sigaret?

In de e-sigaret wordt, al dan niet nicotine houdende, vloeistof verhit en in damp omgezet. Er wordt geen rook ingeademd, maar damp. Daarom wordt elektronisch roken ook dampen genoemd. De traditionele sigaret verbrandt de tabak en de rook wordt ingeademd. In deze rook zitten schadelijke stoffen als teer, fosfor, koolmonoxide, lood, ammoniak en duizenden andere chemische stofjes.De vloeistof in de e-sigaret bevat aroma’s, water, glycerol of propyleenglycol en over het algemeen nicotine.

Hoe werkt een e-sigaret?

Een elektronische sigaret bestaat uit twee hoofdcomponenten, de clearomizer (oftewel tankje) en een batterij. Zodra de batterij wordt ingeschakeld, wordt de gloeidraad in de coil warm en begint de vloeistof in de clearomizer te verdampen (een coil is het stukje gloeidraad waar katoen omheen is gewikkeld). De zuigende werking van de katoen onttrekt steeds nieuwe vloeistof aan de clearomizer. Een coil moet eens per twee weken worden vervangen. De damp kan vervolgens worden geïnhaleerd, hetzij via de Mouth to Lung methode (MTL), hetzij via de Direct Lung methode (DL).

Welke soorten e-sigaretten zijn er?

De eerste generatie:

Cigalikes -> Dit is een look-a-like-model. Ze lijken qua uiterlijk erg op een gewone sigaret. Als je er aan trekt licht er aan het uiteinde een ledlampje op om de gloeiende as na te bootsen. Vaak zijn het wegwerp modellen. Op het moment dat de batterij of het tankje (cartomizer) leeg is, zijn ze niet meer bruikbaar.

De tweede generatie:

Deze modellen zijn groter dan de cigalikes. De batterijen zijn krachtiger en het uiterlijk is anders. Ze bevatten vaak een cartomizer en een mondstuk. Een cartomizer is een reservoirtje met een verstuiver en een coil. Als de vloeistof volledig is verdampt, kan de lege cartomizer door een nieuw exemplaar worden vervangen. Zo beschik je steeds over een nieuwe verstuiver en “presteert” de e-sigaret beter. Het is ook hygiënischer.

Modellen met een cartomizer, die er uitzien als een soort vulpen:

Mods -> Ook Wel advanced personal vaporizer genoemd. Mod verwijst naar module, omdat bij een Mod alles uit losse onderdelen is samengesteld. Je kunt hem zelf naar eigen inzicht ‘customizen’. Een Mod is dus alleen krachtige regelelektronica in een omhulsel. Je moet er in elk geval nog een tank en soms batterijen en een coil bijkopen. Je kunt er veel dikkere rookwolken mee tevoorschijn toveren dan bij een gewone e-sigaret.

Pods -> Een pod is een elektrische sigaret met een vervangbare cartridge (pod). De pod kan met vloeistof (E-liquid) worden gevuld. Is de pod leeg dan kan die eenvoudig worden vervangen. Dat is meestal na ongeveer twee weken of als de smaak verdwijnt. Podsystemen zijn vrij populair. Dat komt doordat een fabrikant Juul een E-liquid met een andere vorm van nicotine op de markt bracht, namelijk Nicotine Salts. Pods in combinatie met Nicotine Salts benaderen een gewone sigaret erg goed. De nicotine wordt ook sneller opgenomen. Bijkomend voordeel is dat er geen enorme dampwolken worden uitgeblazen.

Door admin