topmatrassen

Een goede nachtrust is fundamenteel om er zeker van te zijn dat je je dag goed uitgerust begint en meer dan genoeg energie hebt om alle activiteiten die je gepland hebt probleemloos uit te kunnen voeren. Om daadwerkelijk goed uitgeslapen voor de dag te kunnen komen is het daarom belangrijk om een goed en degelijk matras te hebben dat past bij jou.

Veel mensen staan er niet bij stil dat ze maar liefst 25 tot 35 procent van hun leven slapend doorbrengen. Gemiddeld slapen we tussen de zes en acht uur per nacht. Oudere mensen wat minder, jongere mensen slapen wat meer. Al bij al brengen we een goede hoeveelheid van ons leven horizontaal door en dit is meer dan begrijpelijk. Ons lichaam en geest dienen bij te komen van wat we zoal beleefd hebben op een dag en onze batterij dient voldoende te worden opgeladen voordat een nieuwe dag begint. 

Het belang van een goed gekozen matras wordt door menigeen onderschat

De keuze voor een goed en comfortabel matras is daarom belangrijker dan je denkt. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten matrassen dat je er verstandig aan doet om goed na te denken over wat voor keuze je precies maakt. Waar heeft jouw lichaam behoefte om ervoor te zorgen dat jij na een lange dag bezig te zijn geweest, toch voldoende rust krijgt om de volgende dag probleemloos aan de slag te kunnen gaan.

Goedkoop is duurkoop en je wilt daarom zeker geen overhaaste beslissingen maken als het aankomt op de aanschaf van een nieuw matras. Je slaapcomfort is voor 80% afhankelijk van het type matras waar je ’s avonds op neer ploft en het is daarom belangrijk dat je een juiste keuze maakt. Zo dien je er rekening mee te houden dat je matras je voldoende ondersteuning geeft voor onder andere je hoofd, nek, schouders en heupen. 

Matrassen zijn vervaardigd van verschillende materialen en bestaan vaak uit verschillende lagen. Het is belangrijk dat een matras verkoelend werkt, drukverlagend is, je van de benodigde ondersteuning voorziet en daarnaast wil je ook dat het een goede ventilerende werking heeft. Een degelijk matras gaat immers vele jaren mee en verzorgt je van een goede nachtrust waardoor je iedere ochtend weer kwiek en vrolijk je dag zorgeloos kunt beginnen. 

Door admin