dekbed-voor-kinderen

Natuurlijk wil je het beste voor je kind, ook als ze slapen. Als ze nog heel klein zijn is het vooral belangrijk dat het dekbed waar ze onder liggen makkelijk te reinigen is, omdat er nogal eens een ongelukje gebeurt als een peuter slaapt. Worden ze echter wat ouder, dan moet je serieus over een dekbed gaan nadenken. Wil je bijvoorbeeld een ecologisch kinderdekbed kopen of juist een wollen dekbed? Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en aangezien je kind er lang mee moet doen, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Hieronder helpen wij je daarbij.

Een synthetisch dekbed

Veel ouders kopen voor hun kind een synthetisch dekbed, omdat deze ademend, niet zwaar, goedkoop en vaak anti-allergeen zijn. Een synthetisch dekbed zorgt voor een goede vochtregulatie en een nog betere warmte-isolatie. Daarnaast kun je dit soort dekbedden makkelijk thuis wassen, wat natuurlijk handig is als je kind toch nog een keer in bed plast. Vaak worden dit soort dekbedden gekocht voor kinderen met allergieën. Let wel op dat de tijk van het dekbed niet synthetisch moet zijn, omdat je kind dan waarschijnlijk heel de nacht ligt te zweten in bed.

Een dekbed van wol

Wol is de meest traditionele vulling voor een dekbed. Ook dit materiaal ademt goed en absorbeert het vocht prima. Nadeel is dat een dekbed van wol een stuk zwaarder is, waar niet iedereen van houdt en daarnaast kun je niet alle dekbedden met een wollen vulling makkelijk zelf wassen.

Een dekbed met een bamboevulling

Bamboe is als vulling voor een dekbed nog niet bekend. Toch is dit het meest luchtige materiaal dat je kunt hebben voor een dekbed, wat het zeer geschikt maakt als zomer dekbed. Ook absorbeert het vocht een stuk beter dan bijvoorbeeld katoen, waardoor je kind minder snel ligt te zweten in bed.

Een katoenen dekbed

Voor veel mensen blijft katoen het favoriete materiaal voor een dekbed. Katoen is duurzaam en heeft een uitstekende ventilatie en vochtregulatie. Een katoenen vezel reguleert de warmte uitstekend, wat het ideaal maakt voor kinderen die het snel warm hebben in bed. Ook een katoenen dekbed is goed zelf schoon te houden.

Door een dekbed te wassen slijt deze

Door een dekbed te wassen, slijt de vulling, zeker als je veel wasmiddel gebruikt. Je kunt er dan ook beter voor kiezen om de dekbedden regelmatig te luchten, door ze bijvoorbeeld buiten te hangen, of op een frisse plek binnen op te hangen zoals op de zolder.

Door admin