uitneembare afzetpalen

Je komt afzetpalen vaker tegen dan je denkt. Zo wordt een uitneembare afzetpaal gebruikt om straten af te zetten of een parkeerplaats te beveiligen en vrij te houden. Een afzetpaal is namelijk erg makkelijk indien je snel bepaalde gebieden wil afzetten of juist een looproute uit wil zetten die mensen moeten volgen. Er zijn verschillende soorten afzetpalen. Zoi s er die met een uitschuifbaar afzetlint, die heel makkelijk neergezet kan worden en veel wordt gebruikt op bijvoorbeeld vliegvelden. Een uitneembare afzetpaal wordt dan juist weer alleen buiten gebruikt.

Je kunt afzetpalen ook huren

Op sommige locaties, zoals op een vliegveld, zal men altijd behoefte hebben aan afzetpalen en is het dus een goede investering om deze aan te schaffen. Echter worden afzetpalen ook vaak eenmalig voor een evenement gebruikt. In dit geval is het handig dat je ook afzetpalen kunt huren, zodat je hier geen grote uitgaven aan hebt en je ze niet hoeft op te slaan.

Het waarborgen van veiligheid

Zoals we hierboven al beschreven worden afzetpalen ingezet voor de veiligheid te waarborgen of een route aan te geven. Dit kan een strikt functionele reden hebben, zoals het gebruik van uitneembare afzetpalen op parkeerterreinen. Soms hebben afzetpalen, naast de beschreven functionaliteit, ook een decoratieve functie. Denk hierbij aan afzetpalen die gebruikt worden bij evenementen waar de rode loper wordt uitgelegd en men een gebied wil afzetten waar niet iedereen toegang tot mag krijgen.

Afzetpalen zorgen voor meer veiligheid

Afzetpalen zijn veilig, universeel, makkelijk te gebruiken en zonder gereedschap neer te zetten. Voor extra stabiliteit en veiligheid zijn er afzetpalen met ingebouwde vloerbeschermers van rubber, deze zorgen er ook voor dat de palen niet makkelijk verschuiven.

Welke afzetpalen zijn er?

Voor verschillende toepassingen, zijn er verschillende afzetpalen. Zo zijn er afzetpalen met uittrekbaar lint en voorzien van een remsysteem. Voor speciale, feestelijke gelegenheden zijn er decoratieve afzetpalen met koord. Deze ogen een stuk chiquer dan een standaard uitschuif lint.

Praktische afzetpalen

Heb je juist wel behoefte aan een praktische afzetpaal, dan zijn die er met rood-wit afzetlint, geschikt voor het afzetten van terreinen. De opvallende kleuren hiervan, met het bijbehorende opvallende afzetlint, trekt de aandacht. Deze afzetpalen vallen van een afstand al op, ook in het donker. Deze veiligheids afzetpalen hebben een lint met lengte van maximaal 9 meter tussen de palen of kegels. 

Voor feesten en partijen

De eerder genoemde afzetpalen met koord worden meestal ingezet tijdens evenementen met een feestelijk  én officieel karakter. Daarom hebben deze afzetpalen een decoratief uiterlijk. Voor het koord dat tussen de palen bevestigd wordt, heb je vaak de keuze uit diverse types van ca. 1,5 meter, passend bij de gelegenheid.

Door admin