appartement inrichten

F.R.I.E.N.D.S, Gossip Girl, How I Met Your Mother… wie kent ze niet? Vermakelijke series over mensen die, net als wij, te maken krijgen met normale problemen. Het verschil tussen de karakters en de kijkers? De huizen waar ze in wonen! In series lijkt het vaak alsof het de normaalste zaak van de wereld is om terecht te komen in een prachtig appartement door een gelukje, ook al verdien je nauwelijks geld. In de realiteit gaat dit helaas minder makkelijk. Maar geluk kun je maken, net als de inrichting van jouw appartementje. Met deze tips is jouw huis binnen no time om door een ringetje te halen! 

Authentieke vloeren

Een vloer lijkt misschien onbelangrijk maar niets is minder waar. De juiste vloer brengt karakter in jouw leefruimte. Durf te gaan voor een echte authentieke houten vloer! Hierdoor krijgt jouw appartement een prachtige warme en doorleefde aanblik, alsof het nooit anders is geweest. Zorg er wel voor dat je de vloer goed onderhoudt: maak de vloer regelmatig schoon met een lauw sopje met speciale voedende houtzeep. Op die manier blijft jouw vloer mooi, ook met de jaren. 

Kies voor kleur

Zoals het appartement van Monica in F.R.I.E.N.D.S een stoer statement maakte met de kleuren paars en geel door elkaar, zo kunnen wij het ook. Durf te kiezen voor bijzondere kleuren en combineer ze met elkaar. Ga bijvoorbeeld voor okergeel en azuurblauw, of rustig wit met pompoen oranje. Je kunt het zo gek niet bedenken of het werkt. Zo heeft smaragdgroen heeft een prachtige luxueuze uitstraling waarmee je ruimte naar een nieuw niveau getild wordt. Ook zijn de pasteltinten zeker dit jaar erg in trek. Breng wat tijd door op Pinterest om de juiste kleur voor jou te vinden en ga ervoor! 

Aandacht voor details

Een fruitschaal, een vaas, een plantenbak. Het lijken zulke kleine dingen en toch zijn ze zo bepalend voor de sfeer in een kamer. Zorg ervoor dat de items die jij voor jouw leefruimte uitzoekt mooi bij elkaar aansluiten. Kies een stijl en zoek binnen de kaders van die stijl gave spulletjes bij elkaar. Houd je bijvoorbeeld van minimalistisch design of ga je eerder richting Art Deco? 

Minder budget? Ga voor vintage!

Herinrichten is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft een geldboom in de tuin staan. Niet getreurd want er zijn ook ontzettend veel opties die vriendelijker zijn voor je portemonnee en toch jouw kamer opfleuren. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij de kringloop in jouw omgeving of een vintage meubelzaak. Veel regio’s hebben ook een online weggeef- of ruilhoek: hier kun je soms ook nog hele bijzondere spulletjes vinden. Is het lastig om spullen in jouw stijl te vinden? Neem dan een keer een kijkje bij een kringloop in een duurdere buurt. Waarschijnlijk staan daar hele andere items te wachten op een nieuw huisje.


Door admin