churrasco barbecue stijl

Proberen de genuanceerde wereld van de barbecue te begrijpen kan verwarrend zijn, maar altijd smakelijk. Heb jij die Barbecue bij BBQtime.nl eindelijk aangeschaft en ben je het beu om altijd maar die worstjes en satéstokjes erop te leggen? Bekijk dan hieronder de verschillende soorten barbecue keukens van over de hele wereld.

Barbecue Tradities zijn overal ter wereld diepgeworteld. Of je nu dineert in de VS, het Caribisch gebied, Europa of Azië, grillmeesters serveren borden vol heerlijk gegrild vlees en sauzen, elk uniek voor de regio. Dus, als je van barbecueën houdt en op zoek bent naar iets anders, lees dan snel verder om de verschillende overheerlijke barbecue stijlen te ontdekken.

Asado-stijl: Argentinië, Chili, Paraguay, Uruguay

Barbecue in Asado-stijl met uitgerekt vlees, meestal heel, en gerookt boven een open vuur. Dit kenmerkt de Asado-kookstijl. Serveer het met wat chimichurri, gegrilde groenten en een glas rode wijn.

Churrasco-stijl: Brazilië

Een van de meer basale grill stijlen komt uit Brazilië, de Churrasco-methode. Door het vlees te spiesen, leggen pitmasters het vervolgens over een grill of open vuur. Vervolgens worden de spiesen gebruikt om het vlees bij churrascaria’s op te tillen en te serveren door delen af ​​te snijden. Voor churrasco gebruik je grote porties en wordt het vlees van de spies gegeten.

Char Siu: China

Hoewel beroemd om zijn noedels, heeft China een van de uitgebreidste BBQ-keukens ter wereld. Met zoveel straatvoedsel verkopers en karren, kan dat natuurlijk ook niet anders. Je kunt karren vinden vol met gebraden, gerookt vlees, met even verleidelijke garnering. Een element dat ze allemaal met elkaar verbindt, is de zoetzure smaak die aanwezig is in de Chinese barbecue. Dus of je nu geniet van char siu in een broodje of naast een kom rijst, er is een bodemloze barbecue bron waaruit je kunt putten.

Tandoori-stijl: India

Voor een Indiase barbecue moet je één worden met de aarde. Want in India wordt een Tandoori klei oven in de grond gebouwd. Zoals met de meeste Indiase gerechten, kan tandoori BBQ pittig zijn als je het niet gewend bent. Maar om je mond koel te houden, begeleid je je maaltijd met naanbrood, rijst en raita, een saus op basis van yoghurt die even smaakvol als geruststellend is na een met hete hap.

Ikan & Ayam Bakar-stijl: Indonesië, Maleisië en Singapore

In heel Indonesië, Maleisië en Singapore kun je op houtskool geroosterde vis en kip vinden, genaamd Ikan en Ayam Bakar. Door voor het grillen vurige sambalsaus over het vlees te wrijven, worden de pittige smaken in het gerecht getrokken. Om nog meer smaak toe te voegen, wordt het vlees in bananenbladeren gewikkeld voordat het de grill op gaat.

Al Haesh-stijl: Israël

Met voedsel dat kan variëren van kip tot runderworstjes, tot rokerige ribben, is een Al Haesh bbq op echt vuur. Voor de Israëlische barbecue methode is voorbereiding op koosjer eten de sleutel, maar het zijn de culinaire garnering die de show stelen. Naast verleidelijk vlees ligt er pitabroodje in vieren en een breed scala aan sauzen die pittig, romig en zoet zijn, soms allemaal in dezelfde kom.

Gogigui: Korea

Korean BBQ, of Gogigui, is een mengelmoes van dun gesneden vlees dat zo zacht is dat het in je mond smelt. Plus alle bijgerechten zoals Kimchi maken het een heel andere ervaring. Alles wat je nodig hebt om je diner nog lekkerder te maken, is een shot soju om alles weg te spoelen!

Door admin