beste-dieet-om-goed-af-te-vallen

Welk dieet 2022 voor je in petto heeft? Dat is helemaal aan jou. Er zijn verschillende populaire afvalmethodes, maar wat is het beste dieet om goed af te vallen? Het DASH-dieet is volgens sommigen het beste dieet ter wereld. Het is nog onbekend, maar een erg gezond dieet dat voor goede resultaten zorgt. Hier ontdek je wat het DASH-dieet precies inhoudt.

Wat is het DASH-dieet?

De afkorting DASH staat voor Dietary Approaches to Stop Hypertension. Wetenschappers ontwikkelden het beste dieet ter wereld voor mensen met een verhoogde bloeddruk. Na verloop van tijd bleek dit dieet ook te helpen bij mensen die gewoon gewicht wilden verliezen of naar een gezondere leefstijl zochten. Het DASH-dieet is bovendien minder strikt, want er worden geen voedselgroepen buitengesloten. Wel kies je altijd voor de gezondste optie binnen een voedselgroep.

Wat eten bij DASH dieet?

Een gemiddeld persoon moet volgens het DASH-dieet dagelijks de volgende porties eten om een gezond dieet te volgen:

  • 4 porties groenten
  • 4 porties fruit
  • 6 porties granen
  • 2 porties zuivel
  • 1,5 portie vlees of vis
  • 2 porties vetten
  • 3 porties noten, zaden of peulvruchten per week

Voor al deze porties geldt dat je voor de gezondste optie kiest. Zo eet je een volkoren boterham als een portie granen. Zuivel is bij voorkeur mager, net als al het vlees. Vetten moeten onverzadigde vetten zijn. Een goed DASH dieet recept is bijvoorbeeld een ontbijt met kwark, stukken fruit en gehakte walnoten. Voor je avondeten maak je bijvoorbeeld volkoren pasta met een verse tomatensaus en kip.

De voordelen van het DASH-dieet

Het beste dieet om goed af te vallen is een dieet dat je lange tijd volhoudt. Wat dat betreft is het DASH-dieet een uitstekende keuze. Doordat je geen enkele voedselgroep uitsluit, kun je nog steeds eten wat je lekker vindt. Je maakt alleen gezondere en bewustere keuzes. Het is ook het beste dieet volgens de consumentenbond omdat het aangetoond werkt tegen verschillende gezondheidsproblemen. Zo helpt de DASH-leefstijl niet alleen bij een hoge bloeddruk, maar ook bij hartproblemen en diabetes.

Wat is beste afvalmethode voor jou? Dat ligt helemaal aan je eigen voorkeuren. Wil je het liefste zo normaal mogelijk eten en een gezonde leefstijl aanleren die je de rest van je leven kunt volhouden? Dan is het DASH-dieet een goede optie.

Door admin