relatie in sleur

Heb je al een tijdje een relatie en vind je dat het niet meer zo lekker loopt als voorheen? Dan is het goed mogelijk dat jouw relatie momenteel even in een sleur zit. En dat is niet altijd erg, want iedere relatie heeft wel eens een dieptepunt. Als jullie er echter wel alles aan willen doen om jullie relatie sterk te houden, dan is het goed om hieraan te werken. Waar je het aan herkent dat jouw relatie momenteel in een sleur zit? Wij zetten in dit artikel vijf van zulke signalen op een rij. 

De relatie kent ongemakkelijke stiltes

Met je partner moet je natuurlijk alles kunnen bespreken. Als dit de laatste tijd maar weinig gebeurt en er zelfs ongemakkelijke stiltes tussen jullie zijn, dan kan het zomaar zo zijn dat jullie relatie in een sleur zit. In een gezonde relatie is het natuurlijk niet de bedoeling dat er ongemakkelijke stiltes vallen tijdens gesprekken die jullie voeren.

Saai seksleven

Hoe je ook kunt herkennen dat jouw relatie in een sleur zit? Als jullie seksleven de laatste tijd allesbehalve actief is. Vooral als dit eerst wel altijd het geval was, kan dit een signaal zijn die je niet moet negeren. Intimiteit speelt een grote rol in het gezond houden van de relatie. Het kan dan ook zeker een goed idee zijn om hieraan te werken als jullie de relatie weer een boost willen geven. Hoe je dit kunt doen? Wees creatief in de slaapkamer! Van sextoys tot het wisselen van plek of standje: er is genoeg te experimenteren.

Geen enthousiaste begroeting

Thuiskomen na een lange dag en dan een kus of knuffel van je partner: dat is natuurlijk fijn. Kan er de laatste tijd absoluut geen enthousiaste begroeting vanaf? Dan is dat zeker een signaal dat jullie relatie momenteel in een sleur zit. Een simpele begroeting of zelfs geen, dat is natuurlijk niet leuk. Zeker als er de laatste tijd al wat spanning in jullie relatie zit. 

Je bent geen prioriteit 

Merk je dat jouw partner je maar weinig op nummer 1 zet? Dan kan dat ook een teken zijn dat jullie relatie op dit moment niet op z’n best is. Gaat je partner bijvoorbeeld liever iets anders doen dan samen met jou zijn? Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling in een gezonde relatie. En al helemaal niet als het vaker en vaker gebeurt.  

Overal ruzie om maken

Hoe je kunt herkennen dat jouw relatie in een sleur zit? Als jullie om ieder klein dingetje al ruzie kunnen maken. Er zijn ergernissen en frustraties en die komen er vaker en vaker uit. Jullie zijn snel geïrriteerd en laten dit dan ook zeker aan elkaar weten. Het is dan ook lastig om het uit te praten, aangezien jullie er beide vaak een andere mening over hebben.

Bovenstaande signalen kunnen er zeker op wijzen dat jouw relatie op dit moment in een sleur zit. Als jij en je partner graag willen vechten voor de relatie en deze beter willen maken, is het dus hoog tijd voor verandering. Hoewel iedere relatie hoogte- en dieptepunten kent, is het uiteraard niet de bedoeling dat jullie relatie al een lange tijd in slecht weer verkeert. Werk er dus aan als jullie er samen uit willen komen. Maak tijd voor elkaar, blijf met elkaar communiceren en praat ruzies uit!

Door admin