klusjesman

Heb je net een verbouwing achter de rug, en ben je daar nu op aan het terugblikken? Dan kan het zijn dat je de volgende keer dingen graag anders wil aanpakken. Wellicht was het de eerste verbouwing die je hebt meegemaakt, dan is het niet gek dat er dingen misgaan. Er zijn namelijk behoorlijk wat beginnersfouten die gemaakt worden tijdens een verbouwing. Welke beginnersfouten worden zoal gemaakt tijdens een verbouwing?

Wat er mis gaat

Er zijn een aantal fouten die vaak bij een verbouwing worden gemaakt, zoals:

  • Allereerst wordt er vaak niet genoeg gekeken naar de planning die van tevoren is gemaakt. Er kan dan wel een heel bouwplan zijn opgesteld, maar als hier nauwelijks naar wordt gekeken, dan heb je er niks aan.
  • Veel mensen gaan direct met de eerste offerte akkoord, of met een goedkope offerte. Hierdoor is het mogelijk dat de aannemer niet helemaal het werk verricht wat je in je hoofd had. Het is daarom belangrijk om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.
  • Er worden ook wel eens verkeerde mensen ingehuurd. Zo zijn er bijvoorbeeld loodgieters die hun diensten voor een lage prijs aanbieden maar uiteindelijk half werk verrichten. Want wat kost een stukadoor nou echt? En wat kost een schilder? Als je dit niet goed weet maar met de eerste de beste schilder in zee gaat, kan het goed misgaan. 
  • Veel mensen willen altijd zoveel mogelijk zelf doen tijdens een verbouwing. Dit is logisch, maar niet handig. Het is beter om vakmannen hun werk te laten doen. Als er een duidelijk bouwplan is opgesteld en als er afspraken zijn gemaakt, dan kan er bijna niks misgaan.
  • De laatste meest gemaakte fout tijdens een verbouwing is dat de mensen in de woning blijven wonen tijdens de verbouwing. Veel mensen denken dat dit kan, maar vaak is niets minder waar. Natuurlijk ligt het aan de grootte van de verbouwing, maar vaak kan het veel stress opleveren en daar wordt niemand vrolijk van. Ook kan je in de weg lopen voor de vakmannen. Het is daarom beter om tijdelijk ergens anders te gaan wonen.

Doe goed je onderzoek

Veel problemen kunnen voorkomen worden door van tevoren goed je huiswerk te doen. Gebruik het internet voor het vinden van een vakman en probeer reviews te vinden van potentiële kandidaten. Vergelijk prijzen en reviews om tot een goede keuze te komen. Tegenwoordig zijn er hiervoor speciale internetplatforms opgezet om meerdere offertes van verschillende vakmannen tegelijk te ontvangen. Zo kun je prijs en kwaliteit makkelijk vergelijken en de klus bij de juiste persoon neerleggen. Doe er je voordeel mee!

Door admin