Je herkent het wel. Je bent aan het schoonmaken, en het gaat voor je gevoel prima. Toch doen veel mensen dingen die eigenlijk niet nodig of onhandig zijn. Soms blijven er geurtjes hangen of wordt het niet goed schoon. Weet je niet precies wat je fout doet? Lees hier zes handige schoonmaaktips waar je echt wat aan hebt.

Maak je eigen spray

Het is helemaal niet nodig om dure schoonmaaksprays te kopen, of om elke keer een sopje te maken. Neem simpelweg een plantenspuit en vul die met water en een beetje allesreiniger.

Schoonmaken met soda

Niet veel mensen doen dit nog, terwijl soda juist iets is waar je echt van alles mee schoon kan maken. Maak er bijvoorbeeld een sopje mee om het toilet schoon te maken, of gebruik het tegen vieze geurtjes. Er is weinig wat je met soda niet schoon krijgt.

Geen warm water, maar koud

Veel mensen dweilen de vloer met een sopje van warm water en schoonmaakmiddel. Het lijkt misschien te werken en ruikt ook lekker, maar nog beter is om koud water te gebruiken. Daarnaast is een doseerdop met schoonmaakmiddel voldoende. Dit komt doordat warm water snel opdroogt, wat ervoor zorgt dat de zeepresten op de grond achterblijven wat vervolgens gaat plakken.

De juiste schoonmaakmatertialen

Als je gebruik maakt van de juiste schoonmaakdoeken, heb je eigenlijk niet eens schoonmaakmiddel nodig. Microvezeldoekjes zijn namelijk zo gemaakt dat ze al het stof en vuil opvangen in de haren van de doek. Ramen bijvoorbeeld zijn gemakkelijk schoon te maken met enkel een microvezeldoek.

Stofzuigen als een pro

Een tip voor het stofzuigen, is om tijdens het stofzuigen een deur of raam open te zetten. De lucht in de ruimte moet namelijk weg kunnen. Zo ga je een muffe geur tegen. Een andere tip hiertegen is om, voorafgaand aan het stofzuigen, een klein beetje waspoeder op te zuigen. De poeder zal circuleren en de hele ruimte zal lekker ruiken naar schone was.

Weg met die muffe geurtjes

Komt er een muffe geur uit de wasmachine of vaatwasser? Een beetje schoonmaakazijn doet wonderen. Giet een beetje azijn in het laatje voor de wasmiddelen en laat hem een ronde draaien (op 90 graden). De wasmachine en de was ruikt weer als normaal. In de vaatwasser kun je een halve citroen leggen om het lekker te laten ruiken. Ruikt een snijplank na het snijden van ui of knoflook daar nog naar? Gebruik ook hier een beetje soda en een citroenpartje en de geur is weg.

Door admin