Op een bepaald moment in uw leven kan er een zorgvraag ontstaan. Zo kunt u verzorging nodig hebben omdat u ernstig ziek bent of kunt u tijdelijke zorg nodig hebben omdat u een operatie hebt ondergaan. Sommige mensen hebben thuiszorg nodig omdat zij ouder worden en in hun eigen huis willen blijven wonen. Op het moment dat u goede zorg of ondersteuning nodig hebt, zijn de mensen van Omring Thuiszorg altijd in de buurt. Deze zorginstelling heeft haar wortels al meer dan honderd jaar in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland en op Texel. Omring regelt het met én voor u, of u nu verzorging, behandeling, gespecialiseerde verpleging of revalidatie nodig hebt. Samen met u wordt gezocht naar de beste oplossing. U bent van harte welkom voor liefdevolle zorg met aandacht voor u als mens, thuis of op een van de dertig woonzorglocaties.

Passende thuiszorg en ondersteuning

Bij de professionele wijkteams voor thuiszorg werken zorgmedewerkers die zich interesseren voor wie u bent, en die rekening houden met de dingen die u zelf kunt en wilt doen. Persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een vriendelijk woord en uiteraard geschikte thuiszorg en ondersteuning, is waar de mensen van Omring Thuiszorg voor staan. Ook mantelzorgers kunnen in de vertrouwde omgeving de zorg en aandacht blijven geven die nodig is. Een aangename gedachte die u rust geeft, want er is niets prettiger dan in uw eigen huis blijven wonen. Thuiszorg kan bijvoorbeeld bestaan uit hulp bij het douchen en aankleden, hulp bij het innemen van medicijnen of het verzorgen van wonden. De wijkverpleging van Omring is 24 uur per dag bereikbaar, waar u ook woont en wat uw zorgvraag ook is. Hebt u wijkverpleging nodig of wilt u thuiszorg aanvragen voor een naaste? Een van de wijkverpleegkundigen kan vrijblijvend bij u langskomen om uw persoonlijke situatie te bespreken. Een verwijsbrief hebt u daarvoor niet nodig. 

Effectieve beeldzorg via de iPad

Steeds meer mensen gebruiken de iPad en daarom biedt Omring Thuiszorg ook beeldzorg aan. Via deze gemakkelijk te bedienen tablet kunt u contact hebben met uw verzorgende. Bij de zorg waarvoor zij niet fysiek bij u thuis aanwezig hoeft te zijn, wordt u door de verzorgende geholpen via beeldzorg. Deze vorm van zorg wordt onder meer ingezet om u eraan te herinneren dat het tijd is om uw medicijnen in te nemen, te vragen of het is gelukt met douchen en aankleden of om u te wijzen op het controleren van uw bloedsuikerwaarde. Vanzelfsprekend komt er een verzorgende bij u langs als blijkt dat u wel fysieke thuiszorg nodig hebt. Als een deel van uw zorg bestaat uit beeldzorg krijgt u de iPad in bruikleen. Naast een effectieve en efficiënte methode om wonen met zorg mogelijk te maken, biedt de tablet tal van mogelijkheden om uw geheugen te trainen. U kunt de iPad bijvoorbeeld gebruiken om spelletjes zoals woordenzoeker en patience op te spelen, foto’s te maken en te verzenden en te e-mailen met vrienden en familie.   

Door admin