woonverzekering

Verzekeringen zijn voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show. Toch is een goede woonverzekering een essentieel onderdeel van je woongenot. Zolang er geen vuiltje aan de lucht is, lijkt het alsof je geen woonverzekering nodig hebt. Echter, zodra je schade oploopt aan je inboedel of aan je woning, dan heb je spijt als haren op je hoofd wanneer je niet de juiste woonverzekeringen hebt genomen. Zonder verzekering draai jij namelijk zelf op voor de kosten die de reparatie van deze schade. Deze kosten kunnen heel snel oplopen. Bespaar jezelf dus een hoop ellende en sluit de juiste woonverzekeringen af. Je zult zien dat het een fluitje van een cent is om dit te regelen. 

Hoe is je woonsituatie? 

Je kunt eenvoudig een woonverzekering Univé afsluiten door naar de site van deze verzekeringsmaatschappij te gaan. Als je een woonverzekering gaat afsluiten, is het belangrijk om te kijken naar wat jouw woonsituatie nodig heeft. Heb je een huurwoning, dan heb je voldoende aan enkel een inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering kun je je kostbare spullen zowel binnens- als buitenshuis laten verzekeren. Over welke spullen we het hier hebben? Doorgaans hanteert men als stelregel voor de inboedelverzekering dat alle spullen die je eenvoudig zou kunnen verhuizen, onder deze verzekering vallen. Het gaat hier dus over je meubelen, over je elektronica maar ook over tapijten en andere decoratie. Lopen deze dingen schade op, bijvoorbeeld als gevolg van een brand, lekkage of wat dan ook, dan kun je contact opnemen met je verzekering om de schade te laten uitkeren. Zo draai jij niet zelf voor de kosten op en hoef je dus niet lang met beschadigde spullen te zitten. 

Neem een opstalverzekering als je woningbezitter bent

Huur je niet een woning maar heb je de woning gekocht? Dan is het verstandig om ook een opstalverzekering te nemen. Met een opstalverzekering dek je namelijk ook de schade die ontstaan is aan jouw pand, wat de oorzaak ook moge zijn. In het geval van een brand, is de kans groot dat je je woning grondig moet laten reinigen en alles opnieuw moet laten verven en / of stofferen. Als je zelf zou moeten betalen voor deze kosten, kan dat flink in de papieren lopen. Vandaar dat het altijd beter is om je tegen deze eventuele schadeposten te laten verzekeren. Dit kan al voor een heel klein bedrag per maand dus overweeg dit serieus. 

Profiteer van pakketkorting

Wanneer je op zoek gaat naar de woonverzekeringen die interessant zijn voor jou, is het goed om te weten dat wanneer je besluit meerdere verzekeringen af te sluiten, je kunt profiteren van een mooie pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je dus toevoegt, hoe minder risico’s je loopt en hoe minder je naar verhouding betaalt. Via de site van Univé kun je zien welke mogelijkheden er allemaal nog meer zijn. Bekijk ook de aanvullende verzekeringen even en bekijk even of je enkel voor de basisverzekeringen gaat, of dat je liever all-risk verzekerd wilt zijn. Veel succes met kiezen! 

Door admin