verschilende soorten drones

Een drone is een onbemand luchtvaartuig. Het is in wezen een vliegende robot die op afstand wordt bestuurd of autonoom kan vliegen met software gestuurde vluchtplannen die in het systeem zijn ingebed en die werken in combinatie met sensoren en een wereldwijd positioneringssysteem (GPS). Drones zijn er in verschillende soorten en maten en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Tijd voor een overzicht zodat je weet welke drones bij Droneland.nl in teressant zijn voor jou!

Verschillende soorten drones:

– Drones met meerdere rotoren

– Drones met vaste vleugels

– Drones met één rotor

– Hybride VTOL met vaste vleugel

Drones met meerdere rotoren

Drones met meerdere rotors zijn de gemakkelijkste en goedkoopste optie om een ​​’oog in de lucht’ te krijgen. Ze bieden ook een betere controle over positie en kadering, en daarom zijn ze perfect voor luchtfotografie en bewaking. Ze worden multi-rotor genoemd omdat ze meer dan één motor hebben, onder andere tricopters (3 rotors), quadcopters (4 rotors), hexacopters (6 rotors) en octocopters (8 rotors). Quadcopters zijn verreweg de meest populaire drones met meerdere rotors.

Voordelen:

– Het zorgt voor een betere controle over het vliegtuig tijdens de vlucht.

– Door zijn grotere wendbaarheid kan hij op dezelfde verticale lijn omhoog en omlaag bewegen, van achter naar voren, van links naar rechts en om zijn eigen as draaien.

– Het heeft de mogelijkheid om veel dichter bij structuren en gebouwen te vliegen.

– De mogelijkheid om meerdere payloads per vlucht mee te nemen, verhoogt de operationele efficiëntie en vermindert de tijd die nodig is voor inspecties.

Technisch gebruik:

– Visuele inspecties

– Thermische rapporten

– Fotografie en videografie

– 3D-scans

Drones met vaste vleugels

Een drone met een vaste vleugel heeft één stijve vleugel die is ontworpen om eruit te zien en te werken als een vliegtuig, en zorgt voor de lift in plaats van verticale liftrotors. Dit type drone heeft dus alleen de energie nodig om vooruit te komen en niet om zichzelf in de lucht te houden. Hierdoor zijn ze energiezuinig.

Voordelen:

– Drones met vaste vleugels leggen langere afstanden af, brengen veel grotere gebieden in kaart en blijven lang rondhangen om hun aandachtspunt te bewaken. De gemiddelde vliegtijd is een paar uur. Maar met een grotere energiedichtheid van brandstof (aangedreven door een gasmotor), kunnen veel UAV’s met vaste vleugels 16 uur of langer in de lucht blijven.

– Dit type drone kan op grote hoogte vliegen, kan meer gewicht dragen en is vergevingsgezinder in de lucht dan andere typen drones.

Technisch gebruik:

– Luchtkaarten

– Drone-onderzoek – Bosbouw/milieu-drone-onderzoeken
– Landbouw inspectie

– Bouw

– Veiligheid

Drones met één rotor

Drone-types met één rotor zijn sterk en duurzaam. Ze lijken qua structuur en ontwerp op echte helikopters. Ze hebben slechts één rotor, die lijkt op één grote draaiende vleugel, plus een staartrotor om de richting en stabiliteit te regelen. Drone-type met enkele rotor wordt vaak gebruikt voor landbouw in Australië.

Voordelen:

– Een drone met één rotor heeft het voordeel van een veel grotere efficiëntie dan een drone met meerdere rotors, die toeneemt als de drone op gas werkt voor een nog langer gebruik.

– Een drone met één rotor maakt zeer lange bladen mogelijk, die meer op een draaiende vleugel dan op een propeller lijken, wat een grote efficiëntie oplevert.

– Als je moet zweven met een zware lading of voor een lange tijd, dan is een drone met één rotor echt de beste keuze. Ze zijn gebouwd om sterk en duurzaam te zijn.

Technisch gebruik:

– LIDAR-laser scan vanuit de lucht

– Drone landmeten

– Zware ladingen dragen

Hybride VTOL met vaste vleugel

Hybride VTOL-drone types combineren de voordelen van ontwerpen met vaste vleugels met die van rotoren. Dit type drone heeft rotors die aan de vaste vleugels zijn bevestigd, waardoor het kan zweven en verticaal kan opstijgen en landen. Van deze nieuwe categorie hybriden zijn er maar een paar op de markt, maar naarmate de technologie vordert, kan deze optie de komende jaren veel populairder worden. Een voorbeeld van hybride VTOL met vaste vleugels is de Prime Air-bezorgdrone van Amazon.

Voordelen:

– De stuurautomaat kan al het harde werk doen om de drone stabiel te houden, waardoor de menselijke piloot de gemakkelijkere taak heeft om hem door de lucht te leiden.

– Hybride VTOL-drones bieden je het beste van twee werelden: ontwerpen met vaste vleugels en rotoren.

– Ze zijn perfect voor zowel zwevende als voorwaartse vluchten.

Technisch gebruik:

– Drone-bezorging

Door admin