koffie

Koffie is een van de meest gedronken dranken in Nederland. Niet verwonderlijk dus dat laatste jaren er een enorme ontwikkeling heeft plaatsgevonden op het gebied van daarvan. Deels omdat mensen op zoek gaan naar de lekkerste koffie voor hen en deels omdat duurzaamheid een steeds belangrijker begrip aan het worden is, ook bij het maken van koffie. Grote merken als Segafredo springen hier op in, zowel thuis als op het werk. Hieronder kijken we dan ook samen met jou naar wat de trends zijn op het gebied van koffie voor 2021!

Nederlanders drinken de meeste koffie van de wereld

Al jaren drinken wij Nederlanders meer en meer koffie. Waar wij vroeger al in de top 10 van grootste koffiedrinkers van de wereld sonden, zijn wij in 2020 kampioen koffiedrinken van de wereld geworden. Volgens een schatting zal de consumptie van koffie per hoofd van de Nederlandse bevolking 8,3 kilogram bedragen, waarmee Nederland bovenaan staat in de lijst.

Koffie drinken is het afgelopen jaar verschoven naar ons huis

Veel van onze dagelijkse kopjes koffie drinken we op ons werk. Maar sinds de corona-crisis werken veel mensen thuis en wordt er ook meer koffie thuis gedronken. Dit heeft ervoor gezorgd dat we voor thuis ook steeds meer op zoek gaan naar het lekkerste kopje koffie. En als je toch een keer op je werk bent, dan maakt het kopje koffie dat je daar drinkt extra uniek. De goede koffie op het werk is een speciaal moment geworden, die vaak wordt gecombineerd met het even bijkletsen met collega’s… zeker in een pandemie.

Dit jaar een verbod op plastic

Vanaf de zomer van dit jaar (2021) komt er een verbod op veel plastic wegwerpproducten, zoals plastic bordjes, plastic bestek en plastic rietjes. Deze mogen dan niet meer worden gebruikt of verkocht en ook de plastic roerstaafjes vallen onder dit verbod. Daarom dat producenten op zoek gaan naar alternatieven, zoals houten roerstaafjes of roerstaafjes van papier. Daar komt binnenkort ook nog bamboe bij, het meest duurzame alternatief. We verwachten dat bamboe erg populair gaat worden bij bedrijven die willen helpen een duurzamere wereld te creëren. 

Minder afval

Er zijn ook duurzame oplossingen nodig om er voor te zorgen dat er minder afval wordt geproduceerd. We zien een trend in de ontwikkelingen van duurzamere verpakkingen, door gebruik te maken van minder materiaal of betere alternatieven. Naast duurzame verpakkingen zien wij de vraag naar duurzame afvalverwerking toe nemen. Wij verwachten dat deze trend nog wel even doorzet en dat er hiervoor nog tal van uitvindingen zullen komen.

Door admin