Plexiglas is een veelgebruikt materiaal in de bouw, maar wat voor mogelijkheden biedt plexiglas nu eigenlijk? En hoe zou je het eventueel kunnen toepassen binnen het huishouden. Het voordeel van plexiglas is dat het niet alleen voor bedrijven beschikbaar is, maar ook heel toegankelijk is voor de particulier. 

Wat is plexiglas?

Om te beginnen gaan we eerst toelichten wat plexiglas nu precies is. Plexiglas is kunststof materiaal welke in meerdere vormen te verkrijgen is. Zo heb je bijvoorbeeld plexiglas welke doorzichtig is maar ook plexiglas in kleur. Het voordeel van plexiglas is dat het redelijk onderhoudsvrij is, dit komt doordat het weerbestendig is maar ook hitte bestendig en uv-bestendig. 

Plexiglas in het huis voor licht

Plexiglas is ook een prima materiaal om te gebruiken in het huis. Wanneer je graag meer natuurlijk licht in je huis wil kun je een dakraam laten plaatsen, dit dakraam is er in meerdere vormen te krijgen. Namelijk een klap dakraam welke open kan of een lichtkoepel. Deze beide dakramen kun je nemen met plexiglas in plaats van normaal glas. Een klap dakraam heeft het voordeel dat je de ruimte waar deze is geplaatst, gemakkelijk kunt laten luchten. Dit is voornamelijk toegankelijk bij een schuin dak. Een lichtkoepel wordt voornamelijk gebruikt bij een plat dak. 

Plexiglas in de keuken 

Ook kun je een soort plexiglas in de keuken gebruiken namelijk trespa platen, trespa platen is het soort plexiglas welke niet doorzichtig zijn maar in kleur verkrijgbaar zijn. Plexiglas is gemakkelijk schoon te houden en aardig onderhoudsvrij, waardoor je het prima tegen de wand van de keuken kunt plaatsen. Bijvoorbeeld bij het gasfornuis of de inductieplaat, zodat je deze muur makkelijk schoon kunt houden.   

Plexiglas in de tuin

Zoals net ook al gezegd werd is plexiglas aardig onderhoudsvrij, waardoor het ook ideaal te gebruiken is in de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overkapping, normaalgesproken zijn de daken van de overkapping gemaakt van hout. Maar je gaat uiteraard in de tuin zitten om te genieten van het weer. In dit geval kun je er ook voor kiezen om het dak van de overkapping van golfplaten te maken, zo heb je mooie lichtdoorlating onder de overkapping. Zo kun je in de zomer wel beschermd zijn tegen de zon zonder in de schaduw te gaan zitten.

Je zou zelfs een plexiglas overkapping kunnen nemen waar je de auto onder kunt zetten, het voordeel hiervan is dat je auto beschermd is tegen het weer en de uv-straling. Maar ook dat de overkapping makkelijk te onderhouden is. 

Door admin