weekendje weg assen

Heb je een stedentripje naar Assen op de planning staan? De hoofdstad van Drenthe heeft veel te bieden, evenals de omgeving van Assen. Van een bezoek aan een museum tot helemaal tot rust komen in de natuur: bedenk wat je het liefst wilt doen tijdens je weekendje weg. Dit zijn leuke tips.

Goed hotel boeken

Uiteraard wil je slapen in een goed hotel tijdens je verblijf in Assen. Boek een overnachting bij mooie hotels Assen, zoals City Hotel de Jonge in het centrum van Assen. Een hotel op een goede locatie heeft een belangrijk voordeel: je bent direct in de buurt van de hotspots die de stad te bieden heeft. Van een grote tot een kleine kamer om in te verblijven, ga na wat je wensen hierin zijn – ook wat betreft de gewenste voorzieningen.

Bezoek een museum

Deel je dag helemaal naar wens in tijdens je weekendje weg. Een mooi begin van de dag is een bezoek aan een museum. Heb je lekker (uit)geslapen en genoten van je ontbijt in het hotel Assen? Ga dan op cultureel uitje, naar Het Drents Museum. Hier leer je meer over de Drentse geschiedenis en archeologie. Je vindt er ook hedendaagse realistische kunst. Er is dus een heleboel te ontdekken in het museum, waar je toch al gauw een paar uur zoet mee bent. Andere musea in Assen zijn het TT Museum en het Stoottroepen Museum.

Natuur induiken

Drenthe staat bekend om de mooie natuurgebieden, die vanuit Assen goed te bereiken zijn. Dit kan zelfs op de fiets, maar ook met de auto of het openbaar vervoer. Bezoek natuurgebieden zoals de Drentsche Aa, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld. Hier kom je weer even helemaal tot rust. Maak een wandeling of fiets door de natuur. Er zijn speciale wandelroutes te vinden die door de natuurgebieden lopen, die zeker de moeite waard zijn. Ook zijn er veel fietspaden te vinden, om je comfortabel door de gebieden te verplaatsen. Volg een van de routes, of bepaal natuurlijk gewoon je eigen pad.

Uiteten gaan

Het is heerlijk om tijdens een stedentrip uiteten te gaan. Er zijn genoeg goede restaurants te vinden in Assen, voor ieders smaak. Traditioneel, chic of juist verrassend, zoek een restaurant dat bij je past. Het is ook ideaal om in je hotel te dineren, om alvast lekker in de buurt van de kamer te zijn en uitgebreid de tijd te kunnen nemen voor het diner. Bij slecht weer is dit al helemaal een goede optie, want zo hoef je immers niet meer de deur uit. Je eet tijdens zo’n stedentrip trouwens niet alleen rond het avonduur: zoek ook leuke plekjes uit voor de lunch en borrel.

TT Circuit

Ben je gek op motorsport? Dan is een bezoek aan het TT Circuit in de buurt van Assen natuurlijk de moeite waard. Bezoek een evenement, er is genoeg te doen op het bekende circuit.

Struinen door de stad

Het is ook genieten geblazen om gewoon wat te struinen door de stad. Loop de verschillende straten in, kijk naar de gebouwen en monumenten. Zo neem je de nieuwe plek helemaal in je op. Ga ook meteen even winkelen in Assen, bij de vele winkels en boetiekjes. Wellicht vind je nog een mooi souvenir om weer mee terug naar huis te nemen, als herinnering aan het reisje.

Tijdens een stedentrip in Assen is er genoeg te beleven. Breng een bezoek aan deze mooie stad: met deze leuke tips zit je weekend zo vol.

Door admin