nieuwe-badkamer-3

Elk jaar zien we nieuwe trends die de badkamers in Nederland overnemen. Badkamer trends veranderen niet snel, maar ze veranderen wel. Waar we vroeger bijvoorbeeld veel aarde kleuren in de badkamer zagen is dat al jaren verandert in wit, alhoewel één van de trends van 2020 het terugbrengen van kleur in de badkamer is. Wil je weten wat de andere trends van dit moment zijn en wil je daarnaast badkamer inspiratie opdoen, lees dan vooral verder!

Weer kleur in de badkamer

Zoals hierboven beschreven is een van de trends van het moment dat er weer kleur terugkomt in de badkamer. Waar de laatste decennia de meeste badkamers er wit en steriel uitzagen, maar er weer wat kleur komen. Vooral grijsgroen is erg in opkomst en waarschijnlijk zal deze kleur er voor zorgen dat ook weer andere natuurlijke kleuren langzaamaan de badkamer in komen.

Steeds meer natuurlijke materialen in de badkamer

Aansluitend op de natuurlijke kleuren zien we ook dat natuurlijke materialen een opmars maken in de badkamer, zoals hout en natuursteen. Ook drukkere patronen, zoals Portugese mozaïek tegels, visgraat pastel tegels en hexagon tegels beginnen steeds meer hun plek op te eisen, vaak worden deze gecombineerd met stoere meubels en tegels. Die stoere tegels zijn tegenwoordig groot en hebben een marmer look, of terrazzo als basis. Deze hebben vaak natuurlijke kleuren.

De spiegel eist zijn plek weer op

De spiegel in de badkamer begint weer een centerpiece te worden. Waar de spiegel de afgelopen tijd vooral sober was, is die nu aan een comeback bezig en mag hij weer trendy, opvallend en groot zijn. Spiegels worden ook gebruikt om de ruimte te breken; heb je bijvoorbeeld veel strakke lijnen, dan kan het goed werken om hier een grote, ronde spiegel in op te hangen, zodat die die strakke lijnen breekt. Spiegels met zwarte of metallic contouren geven een stoer effect aan je badkamer. Daarnaast hebben de nieuwste spiegels steeds vaker technische snufjes, zoals spiegelverwarming of touchbediening.

De Nederlandse badkamer wordt steeds kleiner

Over het algemeen zien we dat de badkamer gemiddeld kleiner aan het worden is. Een krappe huizenmarkt zorgt ervoor dat we de ruimtes in onze woningen steeds optimaler moeten benutten, waarbij er nogal eens wat van de oppervlakte van de badkamer wordt afgesnoept. Met een slimme indeling zijn er echter nog steeds verrassend veel trendy mogelijkheden. Denk aan multifunctionele meubels, ruimtebesparend sanitair of inklapbare douchedeuren. Jouw badkamerspecialist kan in een 3D-ontwerp al de mogelijkheden laten zien.

Door admin