geen rook uit e-sigaret

Een groot voordeel van de e-sigaret is dat de vloeistof verwarmd wordt en dus niet – zoals bij een gewone sigaret – verbrand wordt. Er komt hierdoor geen rook én een stuk minder schadelijke stoffen vrij dan bij een sigaret.

In principe is het dus volkomen normaal dat er geen rook uit vape komt. Wat je wel kunt verwachten, is een damp. Hieronder lees je wat je moet doen als er geen damp meer uit je e-sigaret komt.

Wat als er geen damp uit de e-sigaret komt?

Als er geen damp uit de e-sigaret komt of er een lampje knippert, dan is de coil waarschijnlijk vuil of kapot. Je kunt de coil het beste even schoonmaken en vervolgens (met behulp van de gebruiksaanwijzing) opnieuw monteren. De kans is groot dat je het probleem hiermee verhelpt.

Hoe maak je de coil schoon?

Maak de coil schoon met behulp van het onderstaande stappenplan:

1. Haal de coil uit elkaar en maak alle onderdelen schoon met een vochtig doekje.

2. Besteed extra aandacht aan de aansluitpunten en de batterij van de coil. Hier zit mogelijk vuil aan waardoor er geen damp meer uit de e-sigaret komt.

3. Droog alles goed na met een droge, schone doek.

4. Monteer de coil opnieuw.

Als de coil erg vervuild is (en om de levensduur te verlengen), is het raadzaam om de coil te laten weken in lauwwarm water of alcohol. Laat de coil na deze onderhoudsbeurt minimaal 24 uur drogen voordat je hem opnieuw in de e-sigaret installeert.

Mocht deze methode niet helpen en komt er nog steeds geen rook uit e-sigaret (of geen damp uit e-sigaret), dan is de coil misschien aan vervanging toe. Als je een nieuwe coil hebt geprobeerd en last blijven houden van dit probleem, dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van jouw merk e-sigaret.

Wat als je meer damp en/of smaak uit een e-sigaret wilt halen?

Als je meer damp en/of smaak uit je e-sigaret wilt halen, kun je je het beste verdiepen in de weerstand van je coil. In principe geldt dat hoe hoger de weestand, hoe minder en koeler de damp is. Bij een lagere weerstand, ontstaat er meer damp (soms zelfs vergelijkbaar met de damp van een waterpijp).

Hoeveel damp, welke smaak je fijn vindt en wat voor jou de juiste e-liquids zijn, is heel persoonlijk. Soms is het een kwestie van verschillende coils uitproberen en/of advies vragen aan een expert.

Is de damp van een e-sigaret slecht voor je?

Roken is schadelijk voor de gezondheid van jezelf en omstanders. Hoewel er wordt gezegd dat de damp van een e-sigaret beduidend minder schadelijk is dan de rook van een gewone sigaret, blijft vapen ongezond. Zowel voor jezelf als voor de mensen in je omgeving, kan de damp leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.

Door admin