verjaardagsfeest

Je eigen verjaardag vieren de meeste mensen maar eens per jaar. En dan wil je er natuurlijk wel een knallende fuif van maken. Je nodigt vrienden, familieleden en/of bekenden uit om er een mooie gelegenheid van te maken. Maar wat is er allemaal nodig om een onvergetelijk verjaardagsfeest te organiseren dat bij je gasten in de smaak gaat vallen? Om inspiratie op te doen, kun je de volgende tips en ideeën gebruiken om een topverjaardag te beleven.

Spullen voor een lekkere maaltijd

Natuurlijk ga je de aanwezigen op jouw feest verrassen met lekkere hapjes. Een goede hapjespan, ook bekend als een sauteerpan of sauteuse, mag dan ook niet ontbreken. Kenmerkend voor een hapjespan is de hogere rand die deze pannen hebben vergeleken met koekenpannen. Hierdoor kun je er lekker vlees in bakken, zoals biefstukken. Maar ook worden hapjespannen wel gebruikt voor het maken van lekkere (pasta)sauzen en heerlijke roerbakgerechten. Zorg daarom dat je een goede hapjespan in huis haalt voordat het feest los gaat. Naast een sauteuse heb je natuurlijk ook passende bestek nodig en keukengerei. En vergeet natuurlijk vooral niet om het lekkerste vlees, heerlijke roerbakmenu’s en geschikte sauzen in huis te halen!

Zorg voor leuke decoraties & goede verlichting

Een feest is pas echt een feest als de woonkamer (of het tuinterras) mooie gedecoreerd wordt. Fraaie en vrolijke slingers zijn leuk, maar zeker niet het enige dat je als versiering kunt inzetten om er een knallend feest van te maken. Zorg tevens voor goede verlichting, zeker op een buitenterras, zodat jullie het feestje tot in de late uurtjes kunnen doorzetten. Het zou zonde zijn als jullie – vooral als het buiten lekker zomers is – voortijdig naar binnen moeten omdat het te donker wordt.

Zorg voor voldoende koele dranken

Een feest zonder lekkere drankjes is bij voorbaat al mislukt. Dat snapt iedereen wel. Maar welke dranken moet je echt op voorraad hebben? Natuurlijk horen alcoholische dranken erbij, zoals een lekkere fles rosé, rode wijn en witte wijnen van een goed merk. Bewaar deze eventueel in een wijnkoelkast voor de meest optimale kwaliteit. Qua bier is het leuke om speciaalbieren te regelen, maar ook voor de nodige Radlers en alcoholvrije dranken te zorgen. Er zijn namelijk altijd wel mensen die met de auto naar een feest gaan. Zorg ten slotte voor genoeg frisdranken en alcoholvrije dranken. Niet iedereen drinkt immers graag alcohol? Denk hierbij aan jus d’orange, Spa rood of blauw, cola, cassis en soortgelijke lekker frisdranken.

Door admin