thuis fitnessen

Naarmate de pandemie voortduurde, ontdekte steeds meer mensen het thuis sporten. Vooral als je werk hebt waarbij je de dagen zittend slijt, is dit niet goed voor je nek of onderrug. Dit is geen gids voor het behalen van “winst” of het behalen van jouw doelstellingen voor gewichtsverlies. Het is slechts een advies om je te helpen actief te worden, of te blijven.

Een basispakket aan materialen kan je helpen een routine op te bouwen. We raden aan om te beginnen met een yogamat. Het is duidelijk dat velen van ons geen ruimte hebben voor onze eigen thuis gym, maar een mat kan je helpen een trainingsruimte te definiëren in de chaos van je woonkamer vloer. Verder kan het handig zijn om de volgende items aan te schaffen: dumbbell, opstapje, kettlebell en misschien wat enkelgewichten. Een yogamat dempt je gewrichten en houdt je voeten en handen daarnaast veilig. Voor appartementbewoners kunnen ze het geluid van je voetstappen voor je benedenburen dempen.

De beste manier om consequent te beginnen met trainen, is door iets te vinden dat je leuk vindt om te doen en dat dan te doen, of dat nu hardlopen of je hond uitlaten is. Maar als je nog steeds niet zeker weet wat je leuk vindt, raad ik aan om te beginnen met gratis services. Online vind je snelle, efficiënte, kracht opbouwende trainingen van slechts 6 of 7 minuten die gemakkelijk te doen zijn tijdens een lunchpauze. 

Geavanceerde uitrusting

Als je eenmaal een idee hebt van wat je graag doet, is het makkelijker om te investeren in echte uitrusting, als je die al nodig hebt. Als je weet dat je het elke dag zal gebruiken, kun je makkelijker ergens wat meer geld aan uitgeven. Als je de ruimte en het geld hebt, maar wat minder ruimte, kun je overwegen om te investeren in een spiegel, die aan de muur kan worden gemonteerd. Deze kan je bij een breed scala aan trainingen helpen je vorm te controleren.

Als dagelijks trainen niet genoeg stimulans voor je is om van de bank af te komen, kun je andere eenvoudige tips proberen om jouw trainings gewoonte een vliegende start te geven. Hoe te beginnen en gemotiveerd te blijven:

– Stel een terugkerende afspraak in in je agenda.

– Zorg voor schone, comfortabele sportkleding.

– Begin klein en stop als het pijn doet. Verwond jezelf niet.

– Cross-train en probeer veel verschillende dingen!

Zorg dat je mentaal de tijd vrijmaakt om te sporten en er een herinnering over krijgt via je agenda. Een afspraakje maken met een vriend is een andere stimulans, niets maakt sporten aantrekkelijker dan je beste vriend aan het begin van de dag te zien.

Je trainingskleding kan ook minimaal zijn, vooral als je thuis blijft. Maar het kan je helpen om gemotiveerd te raken als het schoon, georganiseerd en goed past. Hoe minder energie je steekt in het doorzoeken van je wasmand op zoek naar een schone sportbroek of bijpassende sokken, hoe minder excuses je hebt om je plannen te laten varen en hoe meer tijd je hebt om daadwerkelijk te sporten. 

Tot slot: Dit is de slechtst mogelijke tijd om naar een ziekenhuis te moeten gaan. De meeste coaches raden aan om een ​​arts te raadplegen voordat ze aan een nieuwe routine beginnen om mogelijke hart- of ademhalingsproblemen uit te sluiten, maar dat is op dit moment niet eenvoudig. Houdt daarom als vaste regel: Als een beweging pijn doet, is dat de grootste indicator dat je moet stoppen.

Door admin