woodcomposiet-schutting

Er zijn ontzettend veel materialen waar een schutting van gebouw kan worden. Steen, hout, plastic, het hangt helemaal van je smaak af waar je voor gaat, maar feit is dat er voor elke smaak iets te vinden is op dat gebied. Een van de meest populaire materialen om een schutting mee te bouwen is composiet. Dit wordt gemaakt van een bepaald soort boomgewas en kunststof. Qua uiterlijk lijkt het veel op hout, kan in verschillende uitvoeringen gemaakt worden en heeft weinig onderhoud nodig.

Composiet kan goed tegen regen en hitte

Een schutting van composiet kan heel erg goed tegen de elementen. Door de mix van houtvezels en kunststof zet het materiaal bijna niet uit en krimpt het ook niet, zelfs niet bij extreme temperaturen. Daarnaast is composiet niet interessant voor insecten, en heb je daar dus geen last van. Door deze eigenschappen gaat een composiet schutting erg lang mee, zelfs na tientallen jaren zal hij er nog goed uit zien.

Onderhoudsvriendelijk materiaal

Ook qua onderhoud heeft een composiet schutting niet veel nodig. Het materiaal heeft een gladde oppervlakte, waardoor vuil er eigenlijk niet in kan trekken. Een composiet schutting schoonmaken is dan ook erg makkelijk: met een sopje krijg je al het vuil eraf, terwijl je bij een houten- of stenen schutting heel wat meer moet doen om deze schoon te houden. Ook hoeft een schutting van composiet niet geverfd of gebeitst te worden. Uiteraard moet je dit wel doen bij een houten schutting om hem netjes en beschermd te houden.

Natuurlijke uitstraling

Mensen denken bij composiet vaak aan plastic, maar daar heeft het niets mee te maken. Door de houtvezels, die zichtbaar zijn, krijgt een schutting van composiet een natuurlijke uitstraling, wat de meeste mensen willen bij een schutting. Omdat het composiet gemaakt wordt, kan het in alle kleuren geleverd worden en kun je hiermee spelen. Zo zijn er composiet schuttingen die eruit zien alsof ze van teak zijn en andere die lijken van aluminium te zijn. Meest voorkomende kleuren bij een dergelijke schutting zijn echter nog steeds antraciet, of bruin- en grijstinten.

Composiet is erg duurzaam

Het hout en kunststof dat gebruikt wordt voor het maken van composiet is gerecycled. Er worden voor het vervaardigen hiervan dus geen bomen gekapt, maar krijgt oud hout juist een tweede leven. Hetzelfde geldt voor het plastic. Deze duurzaamheid van composiet is ook steeds vaker een reden dat mensen hiervoor kiezen.

De prijs

Qua prijs ligt een schutting van composiet tussen die van een kunststof- en houten schutting in. Ze zijn dus een tikkie duurder dan houten schuttingen, maar hier staat tegenover dat composiet veel langer mee gaat en veel minder onderhoud nodig heeft. Als je dan alles bij elkaar optelt, is een schutting van composiet vaak nog steeds goedkoper dan een houten schutting… en dan hebben we het nog niet eens over de tijd die je aan het onderhoud van een houten schutting kwijt bent.

Door admin