Vanzelfsprekend wilt u uw server beschermen tegen alle vormen van schade. Daarom bent u op zoek naar een goede serverkast, of patchkast zoals ze ook worden genoemd. Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe serverkast, ziet u al snel dat de keuzemogelijkheden haast oneindig lijken. Zo bestaat een serverkast uit diverse te kiezen onderdelen. Denk hierbij niet alleen aan het materiaal en de wanden, ook de binnenkant is voorzien van diverse onderdelen. Legborden, al dan niet afsluitbare lades, stekkerdozen en kabels. Het is maar hoe uitgebreid u het wilt maken. Wist u dat u ook de soort deur van uw serverkast kunt kiezen? Wij leggen het uit.

Gaat u voor glas of geperforeerd?

Naast uw keuze voor de afmeting, onderdelen en de optionele extra’s heeft u de keuze uit het soort deur voor uw serverkast. De meest gekozen deuren zijn de glazen deur of de geperforeerde deur. Het verschil? Bij een glazen deur is de achterdeur standaard van plaatstaal. Deze glazen deur heeft een stevig glazen frame en is voorzien van ventilatiegaten. Ook zit er een glasplaat van helder glas tussen. Het zorgt ervoor dat uw serverkast een strak design heeft. Vaak heeft de serverkast met glazen deur dan ook de voorkeur. Een andere optie is de serverkast met geperforeerde deur. De naam zegt het al, een geperforeerde deur is voorzien van een gaatjespatroon. Op die manier wordt oververhitting van deze robuuste metalen deur voorkomen.

Kom het bekijken

Als u leest over de opties die u heeft met betrekking tot deuren en diverse materialen, is het niet verwonderlijk dat u het graag zelf ziet alvorens u overgaat tot een aankoop. Kom daarom zeker eens langs in de showroom! Bij serverkast.com maakt u eenvoudig een afspraak om langs te komen in Enschede. Daar staan experts voor u klaar die haarfijn kunnen uitleggen wat de verschillende opties bij serverkasten zijn en of het in uw geval verstandig is een glazen deur of juist een Geperforeerde deur te kiezen. Niet in de gelegenheid om op bezoek te komen? Dan kunt u eenvoudig contact opnemen via mail, telefoon of de live chat. Wel zo makkelijk!

Door admin