beleggen

Stel, je hebt niet heel veel geld te besteden of je vindt het gewoon te risicovol om een heel deel van je geld voor een tijdje te moeten investeren in de hoop dat je er later winst uit haalt. Gelukkig bestaan er oom beleggingsvormen waar je niet heel veel geld in hoeft te leggen, maar waar je wel eventueel kunt profiteren van winst, maar ook verlies op kunt halen. Voor je belegt, moet je weten waar je mee bezig wil, moet je verstand hebben van wat beleggen is en hoe het gaat voor de beleggingsvorm die je hebt gekozen, wat je doel is en wat je strategie is. Beleg nooit met geld dat je niet kunt missen. In dit artikel vind je drie beleggingsvormen waar je niet heel veel geld in hoeft te stoppen.

Beleggingsfondsen

Met belleggingsfondsen investeer je in heel veel bedrijven tegelijkertijd. Je neemt deel aan een investering in meerdere merken. Hierdoor loop je iets minder risico, dan bij het specifiek beleggen in één beleggingsproduct. Je kunt met beleggingsfondsen een kleine investering in duizenden bedrijven doen. Je kunt kiezen uit aandelenfondsen (investering in aandelen duizenden bedrijven uit één sector of regio), obligatiefondsen (investering in meerdere obligaties van overheden of bedrijven) en mixfondsen (een mix van obligatie- en aandelenfondsen).

Turbo’s

Weinig geduld? Verdiep je dan eens in turbo’s, waarmee je versneld kunt beleggen in aandelen, grondstoffen, valuta en obligaties. Je winst of verlies is hier wel hoger, door de hefboom. De hefboom zorgt ervoor dat de koers sterker reageert op de ontwikkelingen. De kosten voor de inleg liggen lager, terwijl kansen en risico’s hetzelfde blijven. De risico’s zijn dus hoger, daarom is er bij de Turbo een ‘stop loss’, zo kun je nooit meer geld verliezen dan je hebt ingelegd.

Spaarrekening

Nog weinig verstand van beleggen, probeer het dan met de rente die je krijgt over je spaarrekening. Over het bedrag dat op de spaarrekening wordt gestort, ontvang je jaarlijks rente, dit wordt wel steeds minder en minder, waardoor het wel iets minder rendabel is.

Vergelijk beleggingsvormen met elkaar

Welke beleggingsvorm past het beste bij jou? Hoe meer winst je kunt behalen, hoe groter het risico is. Bereid je eerst goed voor, voor je begint met beleggen. Begrijp je iets niet, doet het dan niet. Heb je er geen vertouwen in, doe het dan ook niet. Gelukkig zijn er ook vergelijkingssites waar je dienstverleners met elkaar kunt vergelijken, geselecteerd op betrouwbaarheid, en het aanbod en de kosten er van. Daarnaast kun je vaak ook verschillende beleggingsvormen met elkaar vergelijken. Een site waar je dienstverleners en beleggingsvormen met elkaar kunt vergelijken, is broker24.nl. Daarnaast bieden ze ook heel veel kennis op de site over beleggen. Wellicht het kijken waard!

Door admin