brievenbus

Als je een nieuwe brievenbus gaat uitzoeken kan het erg overweldigend zijn. Er zijn mega veel verschillende exemplaren te verkrijgen. Ook hebben veel brievenbussen weer andere specificaties. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij wat punten onder elkaar gezet. Dit zijn punten welke je keuze wellicht wat makkelijker maken. Zet alles naast elkaar en je kan beginnen met het kiezen van de perfecte brievenbus.

Tips voor het kiezen van een brievenbus

Wij hebben 5 tips om het kiezen gemakkelijker te maken:

  • Budget: allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat je budget is. Als je namelijk een budget hebt vastgezet is het wat makkelijker bepalen. Je kunt dan al gauw zien of een brievenbus wel of niet bij je past.
  • Pakket of geen pakket: ook een belangrijk punt is of je er pakketjes in kwijt wil. Ben je iemand die vaak pakketjes besteld? Dan is een pakketbrievenbus aan te raden. De postbode kan jouw pakketjes dan hierin deponeren.
  • Vrijstaand of wand: dan als volgende is het goed om te kijken of je de bus vrijstaand of aan de wand wilt. Vrijstaand is een voordeel als je bijvoorbeeld een erg lange oprit hebt. Hier zijn namelijk regels voor. De postbode mag niet te ver lopen om jouw post te bezorgen. Zit je dichtbij de weg? Dan is een wandbrievenbus ook mogelijk. Uiteraard kun je dan ook gewoon voor vrijstaand kiezen. Als je bijvoorbeeld een hek om je huis hebt is vrijstaand aan te raden.
  • Materiaal: het materiaal is ook belangrijk om over na te denken. Ga je bijvoorbeeld voor RVS, staal of kunststof. Je hebt een groot aanbod in verschillende materialen. Het voordeel van RVS is dat het niet roest. De kans dat staal roest is groter. Dit is alleen wel pas als er een beschadiging in de lak is ontstaan. Kunststof kan uiteraard niet roesten. Wel is het belangrijk je brievenbus af en toe schoon te maken. Door achterblijvend vuil kan de levensduur afnemen.
  • Type klep: dan heb je ook nog verschillende kleppen. Je hebt kleppen die aan de voorkant zitten. Ook heb je kleppen die aan de bovenkant zitten. Het maakt niet echt een groot verschil. Dit punt is echt een persoonlijk iets, het is maar net wat je prettiger vindt.

Door admin