tuinset

Met de zomer achter de rug, is dit de perfecte tijd om eens opnieuw na te denken over het kopen van een nieuwe tuinset. Met zo’n set kun je namelijk een heerlijk buiten huiskamer neerzetten, helemaal in de sfeer die jij wil. Op die manier kun je de lange zomeravonden buiten doorbrengen, onderuit gezakt met een goed boek en een drankje. Wij helpen je met het bepalen van de perfecte tuinset voor jou!

Zorg voor een passende tuinset

Zoek een tuinset die qua sfeer en stijl past bij je tuin en in mindere mate bij je huis. In een moderne tuin past eerder een aluminium set en in een meer landelijke kun je beter op zoek gaan naar een set van bijvoorbeeld teakhout. Het is dus belangrijk een goede keuze te maken, ook voor de kussens die je erbij koopt. Door te spelen met kleur kun je die namelijk matchen met je tuin.

Zorg dat stijl en formaat passen bij je tuin

Niet alleen de stijl van de buitenplek moet passen bij je tuin, maar ook het formaat. Meet dan ook de plek op waar je de tuinset wil plaatsen. Is de ruimte meer geschikt voor een zogenaamde hoek loungebank? Is in de hoek die je hebt uitgekozen aan de ene kant meer ruimte dan aan de andere? Kijk dan eens naar een set die bestaat uit losse elementen die je zelf kunt samenstellen. Op die manier kun je bijvoorbeeld met een kleinere tafel juist wat grotere, luxere stoelen kwijt.

Comfort is belangrijk

De juiste tuinset kan je tuin een stuk aantrekkelijker maken, maar vergeet niet dat comfort net zo belangrijk is. Je kunt de mooiste buitenhoek neerzetten, maar als je er niet comfortabel kunt zitten, zal deze niet vaak gebruikt worden. Ga dan ook altijd even goed zitten in de stoelen voor je deze aanschaft. Comfort is voor iedereen anders en natuurlijk kun je je hierover laten voorlichten, maar er gaat niets boven proefzitten.

De oplossingen voor kussens

Na een lange zomeravond in je tuin wil je natuurlijk zo min mogelijk opruimen, maar toch is het aan te raden om de kussens elke dag na gebruik droog en netjes op te bergen. Ook als de set onder een afdak of veranda staat, kun je de kussens het beste opruimen. Dit om het opnemen van vocht en verkleuren van de stof tegen te gaan. Als je dus je tuinset gaat kopen, denk dan ook direct na over het opbergen van de kussens. Dit kan eventueel in een handige opbergbox of kussentas. 

Door admin