tips om je dag goed te beginnen

Hoe je jouw ochtend begint, zet de toon voor de rest van de dag. Je kunt je dag beginnen door op de sluimerknop van je telefoon te blijven drukken. Dan moet je jezelf daarna op het laatste moment uit bed slepen, je haasten om je klaar te maken en dan de deur uit te rennen met een boterham in de ene hand en je tas in de andere. Of je kunt je dag beginnen met goede ochtend gewoonten, zoals een koolhydraatarm ontbijt bijvoorbeeld, of water met citroen. Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om je dag goed te beginnen en hieronder vertellen we je er alles over!

Vroeg opstaan

Vroege vogels profiteren van veel voordelen. Enkele van deze voordelen zijn onder meer dat ze hun ochtend routine op een rustige en ontspannen manier kunnen doorlopen, in plaats van rond te rennen als een kip zonder kop. De rustige ochtenduren zijn een goed moment om dingen gedaan te krijgen. Je kunt al vroeg werken aan bepaalde doelen, zoals dagelijks sporten. Als je vroeg opstaat en rustig je dag kan beginnen ben je klaar om alles aan te pakken wat het leven je gedurende de dag te bieden heeft.

Glimlach en denk aan iets positiefs

Glimlach zodra je wakker wordt. Wetenschappers hebben ontdekt dat glimlachen het volgende met je doet: Als je glimlacht, maakt je lichaam de feel-good neurotransmitters dopamine en endorfine aan. Dit betekent dat door als eerste te glimlachen wanneer je wakker wordt, je jouw dag in een beter humeur begint. Bovendien, als je lacht, wordt je humeur verder verbeterd door het vrijkomen van serotonine. Glimlachen versterkt het immuunsysteem, dus door ’s ochtends als eerste te glimlachen en eraan te denken dit de hele dag door te doen, voorkom je ziektes, vooral tijdens het griepseizoen. Als je moeite hebt om ’s ochtends te glimlachen, forceer jezelf dan: zelfs een geforceerde glimlach heeft voordelen. Bedenk dat een glimlach mens en gezondheid dichter bij elkaar brengt. Stel jezelf ten slotte deze twee vragen: Waar ben ik vandaag dankbaar voor? Waar kijk ik naar uit vandaag?

Eet een gezond ontbijt

Je hebt het al duizend keer gehoord, maar we zeggen het nog een keer: ontbijt blijft de belangrijkste maaltijd van de dag. Een gezond ontbijt bestaat uit magere eiwitten, volle granen en gezonde vetten. Je krijgt alle voordelen van het eten van een gezond ontbijt: Je zult de hele dag minder honger hebben en je hebt een betere focus en concentratie. Het ontbijt overslaan is gekoppeld aan overgewicht. Verder kun je kijken wat voor jou werkt. Misschien is dat een koolhydraatarm ontbijt, of juist iets anders. Hoe dan ook, het is belangrijk om het ontbijt wat extra aandacht te geven!

Drink Warm Water met Citroen

Drink na het tandenpoetsen een groot glas lauw water met daarin een uitgeperste halve of hele citroen, uitgeperst. Dit is een gemakkelijke gezondheidstip die het volgende voor je zal doen: citroenwater reinigt en stimuleert de lever en de nieren. Citroenen bevatten veel vitamine C, wat helpt om je te beschermen tegen verkoudheid. Het drinken van citroenwater alkaliseert het lichaam, wanneer het lichaam niet voldoende alkaliserende stoffen heeft en te zuur is, haalt het deze stoffen uit de botten of vitale weefsels. De antioxiderende eigenschappen van citroenen helpen bij het bestrijden van schade door vrije radicalen, waardoor je huid er jong en gezond uit blijft zien. 

Door admin