trendy-behang

Er zijn tegenwoordig enorm veel soorten behang op de markt. Er is fotobehang, die je ook nog eens kan personaliseren, de meest uiteenlopende patronen en motieven en qua kleur veranderen de trends geregeld. Hoe bepaal je nu eigenlijk wat het juiste behang voor jou is voor je naar een behangwinkel gaat?

De kleur van het behang bepalen

Een van de eerste zaken waar je naar moet kijken bij je keuze voor behang is de kleur. Of je nu kiest voor een patroon, afbeelding of één kleur, je zult een keuze moeten maken welk kleur dit moet zijn, of overwegend moet hebben. Hoe bepaal je nu de juiste kleur? Ga eventueel naar de bouwmarkt om een verfstaal te halen als hulpmiddel naast het behangboek. Ondanks dat behang veelal voorzien is van een design of patroon, is er altijd een prominente kleur aanwezig. Denk bij het kiezen van de juiste kleur (in een nieuwe kamer) na over wat het met je kamer doet. Hou voor deze keuze rekening met het meubilair en je huidige accessoires. Handig hierbij is de kleurenwaaier die je tegenwoordig kan huren bij de bouwmarkt.

Structuur of patroon behang?

Als je eenmaal de juiste kleur hebt gevonden, kun je gaan voor een effen behang met een lichte structuur, of voor een patroon. Ga je voor makkelijk en snel, dan kies je voor effen behang. Dit is simpelweg kiezen op kleur en structuur. Hou echter wel rekening met de kamer waar je het behang aanbrengt. Heb je een drukke kamer vol meubels, accessoires en activiteit? Houdt het behang dan simpel. Minimalistische interieurs daarentegen kunnen een druk patroon goed aan. Zorg ervoor dat er een balans is. 

Simpel patroon

Wil je een ruime en luxe uitstraling? Kies dan voor een simpel patroon met maximaal 2 kleuren. Heb je een ruime kamer en wil je dat het behang opvalt, kies dan voor een natuurgetrouwe foto of een gevarieerd patroon. Denk ook aan thema’s van je kamer. 

Vliesbehang is handig bij een klein budget

Heb je een beperkt budget? Kies dan voor vliesbehang. Vliesbehang, ook wel snelbehang genoemd, is er in diverse structuren… van visgraat tot ruitjes. Een voordeel is dat vliesbehang eenvoudig in gebruik is en makkelijk te verven, waardoor je altijd je eigen behang creëert!

Het behangen

Ga je zelf behangen, zorg dan dat je goed bent voorbereid. Zit er al behang op de muur die je niet wil laten zitten, huur dan eventueel een stoomapparaat bij de bouwmarkt om deze eenvoudig van de muren te weken. Zorg voor een vlakke ondergrond en werk oneffenheden weg met een plamuurmes of schuurpapier. Effen behang toont eerder oneffenheden door de juiste lichtval en dat zou zonde zijn van je moeite en investering.

Zorg voor voldoende ruimte, bedek je vloeren om vlekken te voorkomen en richt een werkstation in voor al je behang spullen. Als je je hieraan houdt, heb je binnen no time voor je gevoel een nieuwe kamer in huis zonder al te veel stress.

Door admin